Poți și tu, să ieși din sărăcie, dacă tot stai acasă! O bucătăreasă din Giurgiu a câștigat contractul de 12 milioane de euro pentru măști de protecție (VIDEO Recorder.ro)

Cât timp românii stau în case, obligați de ordonanța militară să-și protejeze sănătatea și chiar viața, alții se sacrifică pentru țară și luptă din răsputeri să ne asigure echipamentele de protecție. Pentru a evita orice confuzie, acest text este o ironie.

Simți că stai acasă, iar sărăcia îți bate la ușă. mai rău decât bate covidul în persoanele de vârsta a treia. Nu dispera! Se poate să te îmbăgățești peste noapte. Statul român îți oferă această oportunitate, ca să nu mai zică toți cârcotașii că nu se ia nici măcar o măsură economică serioasă. Tocmai a demonstrat-o o bucătărasă din Uzunu (jud. Giurgiu), despre care reporterii Recorder.ro au aflat că este fericita câștigătoare a unui contrăcțel de doar 12 milioane de euro, bani pe care aproape că îi sacrifică din bugetul personal, pentru ca românii să nu tragă virusul ucigaș, atât pe cale orală, cât și pe cale bucală.

Așadar, contractul a fost încredințat firmei Romwine&Cofee, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”.  Societatea este deținută de Maria Cristian și are sediul în satul Uzunu din comuna Călugăreni (Giurgiu).

Maria Cristian este bucătăreasă la un han din Giurgiu. Rămasă acasă, din cauza ordonanței nemiloase sau a virusului ucigaș, eventual din cauza ambelor, doamna Mioara, cum îi mai spun vecinii, deși ea e clar Maria (Miorița pentru prieteni și Oița Neagră pentru miștocari și invidioși) se plictisea teribil, adică de moarte. La fitness nu prea se pricepea, de gătit era sătulă, așa că s-a dedicat trup și suflet navigării pe internet. Așa a aflat despre dificultățile guvernului, în privința achizițiilor de echipamente de protecție anticovid, mai exact de măști. Avea experiență în materie de protecție, întrucât era obișnuită ca în bucătărie să poarte bonețică, fiind practic de neconceput ca fire din podoaba-i capilară să cadă în mâncarea clienților hanului. Indiscutabil, doamna Maria era omul cel mai potrivit pentru a ne arăta tuturor ce înseamnă protecția.

Pe reporterii recorder.ro i-a mâncat undeva și au mers la Uzunu, sfidând cele mai elementare norme de protecție. Rușine să le fie, cum nu i-a fost lui Dinu Patriciu, Dumnezeu să-l aibă-n pază, oriunde s-ar afla! Au găsit adresa, la numărul 12, într-o căsuță bătrănească. De unde bani de renovare, dacă nu pui mâna să cauți pe net măcar un contract de 12 milioane de euro? De unde? Trebuie doar să îți dai interesul și un search pe Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, o lume minunată urmând să ți se arate. Ești la un click distanță de ”visul la cheie”, acela de a-ți transforma casa bătrânească în ceva asemănător Catedralei Neamului.

Suspicioși din fire, pentru că d-aia nu merge nimic în țara asta, de curioși ce-s unii, reporterii au vrut să afla dacă nu cumva firma bucătăresei este paravan pentru o cu totul altă afacere. Recorder.ro: ”Miercuri seară, în emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV, a intrat în direct omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, care a admis că firma sa se află, de fapt, în spatele Romwine&Cofee. „În ianuarie-februarie, compania noastră nu a putut să plătească TVA-ul, pentru prima dată în istoria noastră de 20 de ani. Și atunci, pentru că nu am putut să avem certificat fiscal, am folosit această companie din grupul nostru cu care am participat. Deoarece Sanimed era blocată pentru că nu și-a plătit facturile către stat, am participat cu Romwine&Cofee. Am făcut eforturi foarte mari pentru livrarea acestor măști, am mers special în Turcia”, a declarat patronul Sanimed. Menționăm pe acestă cale că nu putem să nu apreciem efortul inuman al domnului, care s-a sacrificat, mergând special în Turcia, deși chiar în această perioadă avea bilete la Geoagiu Băi. (surse)

Încercând să dea peste bucătareasa Maria, nu cu o mașină neagră, ci la telefon, curioșii au reușit să stea de vorbă cu o colaboratoare de-a acesteia. După cum bine se știe, orice bucătar care se respectă are un ajutor de bucătar, un visător care speră ca într-o zi să devină masterchef. Nu s-a recomandat decât ca o colaboratoare a doamnei Maria, dar a ținut să-i apostrofeze pe obraznicii de la recorder.ro:  „Am impresia că țara aceasta nu are nevoie de măști, ci de circ. Toate firmele au dreptul să facă afaceri, iar să fii bucătăreasă nu e nimic jenant. Vă rog să nu mai denigrați lucrurile bune care se întâmplă pentru țară”.

Vă macină să aflați cine este cu adevărat în spatele afacerii? Și pe noi, dar ne tot bântuie perspectiva aia cu mașina neagră, viteza excesivă și posibila neatenție a șoferului. Nu vom relua întreaga poveste, pe care dacă totuși nu ați apucat să o aflați, deși e puțin probabil, o puteți lectura pe recorder.ro, AICI.

În loc de concluzie: Lăsați preocupările superficiale, dacă tot stați acasă, obligați de ordonanță. Puneți mâna pe mouse și dați search pe net, indiferent de pregătirea profesională. Bucătăreasa Maria (aka Miorița) din Uzunu a demonstrat că se poate să ieși din sărăcie, fără să intri în belele, dovedind totodată că reconversia profesională nu e doar o vorbă-n vânt. Hai, calmați-vă și respirați adânc printr-o mască ieftină ca supa cremă de legume cu crutoane, pe care cândva o pregătea tanti Maria.

video: Recorder.ro

 

 

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău