interviu sala sport

Anul 2016 a fost unul de succes pentru administrația locală din Valea Călugărească. Au fost derulate o serie de lucrări importante pentru locuitorii din zonă și, totodată, au fost creionate proiectele pentru continuarea modernizării infrastructurii. Citește mai jos un interviu cu primarul Vasilică Neacșu, care anul acesta a câștigat pentru a treia oară încrederea locuitorilor la alegerile locale din Iunie.

 

Reporter: D-le primar, iată că ne aflăm la sfârşitul anului  2016. Cum aţi caracteriza acest an?

Primar Vasilică Neacșu: Anul 2016 a fost unul benefic datorită realizărilor obţinute. Analizând obiectivele administraţiei locale pe care le-am expus la începutul anului 2016 şi transpunerea lor în practică, pot afirma că acest an a fost unul bun pentru comunitatea noastră. În primul rând, vreau să fac precizarea că dezvoltarea infrastructurii, extinderea rețelei de apă potabilă și gaze naturale în toate satele localității au reprezentat  priorităţile mele,  încă de la începutul primului mandat. În acest sens, am reuşit să implementăm un program care să cuprindă atât asfaltări de drumuri, dar și extinderea reţelelor de apă şi gaze. În ceea ce priveşte anul care este pe cale să se încheie, vreau să precizez că am demarat unele investiţii de amploare şi aş aminti aici construcţia de trotuare în satele  Coslegi, Valea Popii și Valea Largă, demararea lucrărilor pentru introducerea de apă potabilă în Dîrvari și Coslegi, inițierea proiectului pentru extinderea rețelei de gaze în satele Radila, Coslegi, Dîrvari și Pantazi. Tot una dintre marile reuşite ale anului 2016 este şi reabilitarea Căminului Cultural din localitate. Aici se vor putea desfăşura evenimente cultural artistice, spectacole, serbări şcolare. Chiar luna aceasta, împreună cu “Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie” am organizat Festivalul “Steaua Betleemului”. Un alt proiect de amploare ce a fost demarat în acest an în localitatea Valea Călugărească este construirea unei săli de sport cu fonduri alocate de Compania Naţională de Investiţii. Sala de sport amenajată lângă Colegiul “Gheorghe Ionescu- Siseşti„ va fi folosită în scop didactic, dar şi pentru organizarea anumitor evenimente locale. Aceasta este construită după tiparul unei săli de handbal cu tribună, vestiare şi spaţii conexe. La capitolul alte realizări ale administraţiei locale vă pot spune: pietruirea de drumuri, asfaltarea și repararea unor străzi comunale, amenajarea curților Colegiului “Gheorghe Ionescu-Sisești” Valea Călugărească și a Școlii Gimnaziale din satul Rachieri, amenajarea unui sistem de iluminat public eco eficient pe DN1B, reamenajarea mini-terenului de fotbal din satul Valea Călugărească şi susţinerea echipei de fotbal „A.S. Sportul Valea Călugărească 2015, realizarea de şanţuri, rigole- pentru preluarea apelor pluviale etc. Localitatea noastră se dezvoltă continuu. S-au finalizat multe din proiectele începute şi eu cred că dezvoltarea comunei nu se va opri aici, ci vom continua şi în anul 2017 cu tot ceea ce ne-am propus. Cu siguranţă lucrurile vor merge înainte, spre bine, astfel încât Valea Călugărească să devină ceea ce ne dorim fiecare cetăţean, adică să fie o comună europeană din punct de vedere al condiţiilor de trai ale oamenilor şi ale obiectivelor construite şi întreţinute aşa cum trebuie.

Reporter: În urma alegerilor din 5 iunie ați rămas preferatul cetăţenilor din comuna Valea Călugărească, cel puţin pentru încă patru ani. Ce v-a determinat să mai candidați pentru încă un mandat?

 

Primar Vasilică Neacșu: Sunt două lucruri care m-au determinat să mai candidez la primărie. Pe de-o parte, oamenii m-au îndemnat să mai candidez şi pentru următorul mandat, iar  pe de altă parte, mi-am luat un angajament când am venit primar aici şi încă mai sunt lucruri de realizat. Întotdeauna promisiunile mele nu au fost punctuale, ci la modul general, că voi face ceea ce trebuie, astfel încât să aduc comuna la un echilibru din punct de vedere al minimului de civilizaţie. Pe această cale le promit cetățenilor că mă voi apleca la fel de atent ca și până acum la problemele dânșilor, în mijlocul cărora am găsit cea mai mare încredere, respect şi onestitate. Îî asigur că voi fi în continuare aşa cum mi-au cerut şi le-am promis: un primar corect și preocupat de problemele lor. Mulţumesc noului viceprimar-Augustin Moga, și noii echipe din Consiliul Local cu care am plecat la drum şi le transmit că îi aşteaptă o muncă nu uşoară, dar plină de mulţumiri sufleteşti.

Reporter: Ce proiecte intenţionaţi să implementaţi în 2017?

Primar Vasilică Neacșu: Cel mai important proiect, deja demarat, la care ţin enorm şi pe care doresc să îl finalizez anul ce vine, este extinderea reţelei de gaze în satele Radila, Dîrvari, Coslegi și Pantazi. În prezent proiectul este în derulare, sperăm ca anul ce vine să demarăm lucrările. Totodată, vom continua cu asfaltarea străduțelor ce au rămas neasfaltate, finalizarea lucrărilor la rețeaua de apă în Coslegi și Dîrvari, extinderea rețelei de apă și gaze acolo unde este nevoie, sprijinirea școlilor și grădinițelor etc.

 

interviu apa Coslegi

 Reporter: La final, vă rog să transmiteţi un mesaj locuitorilor comunei Valea Călugărească.

Primar Vasilică Neacșu: În primul rând, vreau să transmit multă sănătate, înţelepciune şi împlinirea tuturor dorinţelor pe care şi le-au pus pentru acest an. Le doresc tuturor locuitorilor prosperitate în familiile lor pentru că având familii prospere vom avea şi o comună prosperă. La mulţi ani 2017!