14374677 1263566170343092 2066313400 o

La 5 iunie 2016, cetăţenii localității Valea Călugărească şi-au ales conducătorii pentru următorii patru ani. Primarul fiind ales, la fel şi consilierii locali, mai rămăsese doar o singură necunoscută, și anume cine va fi viceprimarul localității? Suspansul a fost înlăturat în şedinţa festivă a aleşilor locali, când aceştia au depus jurământul. Tot atunci, consilierii l-au ales din rândul lor pe viceprimar: el este social-democratul Augustin Moga. În rândurile ce urmează, am realizat un scurt interviu pentru a face cunoştinţă cu noul viceprimar, cunoscut ca o persoană activă, ambițioasă, muncitoare şi de nădejde.

 

Reporter : Sunteți noul viceprimar al comunei Valea Călugăreasca. Cine este Augustin Moga?

Viceprimar Augustin Moga: Pentru cei care mă cunosc mai puțin pot să vă spun că sunt născut în orașul Sinaia unde mi-am petrecut o parte din copilărie. Pe linie paternă sunt ardelean și acest lucru m-a determinat să urmez cursurile Colegiului Pedagogic „Andrei Șaguna“ din Sibiu. Locuiesc în Valea Călugărească din anul 2003 și acest lucru se datorează soției mele.

R: Dețineți de câteva luni (iunie 2016) funcția de viceprimar al comunei Valea Călugărească, ne puteți spune câteva cuvinte despre activitatea pe care o desfășurați?

 

Viceprimar A. M.:   Comuna Valea Călugărească este cea mai mare comună din județul Prahova. Cele 15 sate care alcătuiesc comuna noastră însumează o populație de aproape 11.000 de locuitori. Acest lucru implică o activitate intensă atât ca muncă de birou, dar mai ales ca muncă de teren.

R: Cum aţi ajuns în politică?

Viceprimar A. M.: În momentul în care am decis să candidez pentru funcția de consilier mi-am asumat și partea politică.      

 

R: Până să ajungeţi viceprimar al localității ce ocupaţie aţi avut ?

 Viceprimar A. M.: Sunt cadru didactic. Am urmat cursurile Colegiului Universitar de Institutori al Facultății Științele Educației din București cu specializare în învățământ tradițional și alternativ. Din anul 2008 sunt învățător titular.

R: Care este sistemul de valori după care vă ghidaţi în viaţă?

 

Viceprimar A. M.:   Sunt câteva lucruri la care țin foarte mult. Cred foarte mult în puterea exemplului. Îmi place corectitudinea și atitudinea pozitivă față de muncă. Consider că familia stă la baza societății.

R: Care e viziunea dumneavoastră pentru Valea Călugărească și ce vă propuneți să faceți pentru cetățeni?

Viceprimar A. M.: Am decis să locuiesc aici împreună cu familia mea și doresc o dezvoltare durabilă și reală pentru comuna noastră.

R: Care au fost ultimele activități pe care le-ați desfășurat în comună, în ultima perioadă?

Viceprimar A. M.: În ultimii ani comuna noastră a avut parte de o dezvoltare consistentă și accelerată a infrastructurii. Sunt proiecte mai vechi în derulare și în execuție care necesită o monitorizare atentă – aici mă refer la asfaltări, pietruiri de drumuri, trotuare, rețele de gaze și apă. Este în derulare o acțiune amplă și complexă de modernizare și completare a rețelei de iluminat public. În ultimele două luni, profitând și de vremea favorabilă, am demarat lucrări de consolidare, curățare și pietruire a drumurilor din zona satelor Vârfuri și Schiau și a legăturilor cu zonele adiacente. Lista poate continua.

 R: În ce relaţii sunteţi cu primarul în funcţie, Vasilică Neacșu, cum aţi colaborat cu el până acum şi cum îl percepeţi ca om de administraţie?

Viceprimar A. M.: Facem parte din aceiași majoritate, iar colaborarea noastră sper să se reflecte benefic asupra cetățenilor. Nu poate nimeni să conteste experiența domnului primar în administrație, cel mai bun barometru fiind voturile obținute la ultimele alegeri și al treilea mandat consecutiv la primărie.

R: Care este, în opinia dumneavoastră, nevoia imediată a localității?  

Viceprimar A. M.: Avem nevoie de mai multă curățenie și de mai mult simț civic.

R: Dacă aţi putea schimba peste noapte ceva în Valea Călugărească, care ar fi acel lucru? Dar în România?

 Viceprimar A. M.:   Visele nu devin mereu realitate, dar  mi-aș dori nespus de mult să schimb  infrastructura din temelii.

R: Care este modelul dumneavoastră din politica românească, sau internaţională? Cu cine vă asemănaţi? Pe cine admiraţi?

 Viceprimar A. M.: Sunt un admirator al sistemului german chiar dacă este greu de înțeles și de implementat în țara noastră. Dincolo de modele ar trebui să ne descoperim și să ne valorificăm identitatea noastră națională.

R: În încheiere, vă rog să adresați un gând localnicilor comunei Valea Călugărească.

Viceprimar A. M.: Pentru locuitorii comunei noastre nu pot să am decât gânduri bune și îi asigur de tot sprijinul meu.