tineri

Din luna aprilie a anului trecut şi până în luna octombrie a acestui an, 50 de tineri aflaţi în situaţie de risc din cadrul Colegiului Agricol “Gheorghe Ionescu Siseşti” Valea Călugărească, sunt pregătiţi pentru şcoală şi viaţă în cadrul proiectului lansat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Centrul de Resurse Apollo şi o asociaţie din Norvegia.

 

Proiectul se adresează, după cum se poate deduce, tinerilor aflaţi în situaţii de risc, dar are ca grupuri ţintă secundare părinţi şi tutori sau alţi membri ai familiilor tinerilor care fac parte din grupul ţintă principal; personal/profesionişti/voluntari care lucrează cu/furnizează servicii pentru tinerii care fac parte din grupul ţintă principal (profesori, îngrijitori, lucrători sociali, asistenţi sociali, psihologi etc.).

Proiectul urmăreşte implementarea de măsuri integrate, efective şi eficiente, pentru 250 de tineri în situaţie de risc din învăţământul preuniversitar din judeţul Prahova, în vederea promovării incluziunii sociale a acestora, pe o perioada de 15 luni. Un alt obiectiv al proiectului îl reprezintă creşterea accesului la serviciile publice, furnizate în sistemul  de educaţie, a 250 tineri în situaţie de risc din învăţământul preuniversitar din judeţ  precum şi facilitarea schimbului şi transferului de cunoştinţe, experienţă şi bune practici între România şi Norvegia. În implementarea proiectului au fost implicate mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ, şi anume: Colegiul Tehnic Elie Radu Ploieşti, Colegiul Tehnic Toma N. Socolescu Ploieşti, Liceul Tehnologic Măneciu, Liceul Tehnologic Tase Dumitrescu Mizil. Finanţarea proiectului este asigurată de asociaţia norvegiană parteneră în derularea sa.

“În cadrul Colegiului Agricol “Gheorghe Ionescu Sisesti” se derulează şi activităţi de orientare  profesională şi dezvoltare de activităţi de viaţă, pentru a asigura  integrare  mai uşoară a tinerilor pe piaţa muncii.  Proiectul este de real succes pentru elevi, îi ajută, atât profesional cât şi personal, cu atât mai mult cu cât se apropie  examenul de bacalaureat”, a declarat Mihaela Barbu, directorul Colegiului Agricol, coordonatorul proiectului în Valea Călugărească.