ziua liceului valea

Colegiul  Agricol "Gheorghe Ionescu Sisesti" din Valea Călugărescă a serbat cea de-a treia ediție a zilei liceului ce funcționează încă din anul 1907. Evenimenul a fost intitulat sugestiv "Absolvenți de seamă ai Colegiului".

 

Ziua liceului a fost aleasă ca și data 23 aprilie, când se sărbătorește Sfântul Gheorghe, care este și ocrotitorul Colegiului. În 1907 a luat ființă "Școala de Viticultură", functionând sub acest nume până in anul 1966 când devine Liceul Agricol, respectiv "Grupul Scolar Agricol" în 1990. Din 2009 se află sub protecția Sfântului Gheorghe, schimbându-și denumirea în "Gheorghe Ionescu Sisesti".

"Această zi reprezintă un prilej de a ne împărtăși experiențele și realizările ca dascăli în această școala, mai mult, de a reprimi în mijlocul nostru absolvenți ai liceului. Sunt oameni realizați profesional, care reprezintă o certificare a seriozității și a asumării din instituția noastră de învățământ, și cred că sunt în asentimentul colegilor mei, oameni dragi sufletului nostru", a declarat Barbu Mihaela, director Colegiului și inițiatorul acestui eveniment. 

Programul activităților a cuprins o slujba de mulțumire, un film de prezentare al Colegiului, discursuri ale absolvenților de seama precum și un moment artistic susținut de elevii Colegiului.  

 

Printre invitații speciali la eveniment s-au numărat: Ion Marian- director ICDVV Valea Calugareasca, Baicoianu Ionut- director la BASF București, Șerbulea Emilian- director de agricultura "Lacerta" Ceptura, Burlacu Cristian-director productie, Cursaru Nicolae- profesor inginer Liceul Agromontan "Romeo Constantinescu" Valenii de Munte, Bogdan Maria-inginer și redactor la "Lumea Satului, Radu Adrian- inginer șef Crama Rothenberg Ceptura, Ploscaru Dan-ing. sef crama davino Ceptura, cercetători din cardul ICDVV-ului, profesori din cadrul Colegiului Agricol, elevi ai Colegiului. Alaturi de fosti elevi ai colegiului, elevi, profesori s-au numărat si reprezentanți ai administratiei locale în frunte cu edilul Vasilica Neacsu, viceprimarul Elena Mosoiu și consilieri. 

ziua-liceului-valea2ziua-liceului-valea3ziua-liceului-valea4