statiuni-tratament-balnear-pensionari-prahova.jpg

Casa de Pensii Prahova a publicat lista pensionarilor care au obținut, în luna iunie, bilete de tratament în stațiunile din România. Peste 300 de pensionari figurează pe lista dată publicității de Casa Județeană de Pensii Prahova.

Conform Casei Județene de Pensie Prahova este vorba despre seria 8, pe listă figurând peste 300 de pensionari la Ploiești și alte 107 persoane la Câmpina. Pe lista de destinații figurează în principal Sărata Monteoru, Covasna, Olănești, Amara, Govora, Pucioasa, Herculane, Techirghiol, dar și în stațiunile de pe litoral, respectiv Saturn, Neptun și Venus.

De departe însă, un număr mare de bilete de tratament au fost acordate la Slănic Prahova. 

Prima serie de plecare în stațiuni în acest an a fost cu data de 10.03.2017, când Casei Județene de Pensii Prahova i-au fost repartizate 120 de bilete de tratament, toate în stațiuni - Puciosa, Amara, Sărata Monteoru - ale Societății Comerciale de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă (TBRCM), unitate aflată în subordinea Casei Naționale de Pensii Publice.

La fel ca și în anii trecuți, cele mai solicitate stațiuni sunt Covasna, Pucioasa, Mangalia, Saturn, Băile Felix, Olănești și Amara, respectiv cele cu profil reumatic și cardiovascular. La nivelul anului 2016, la nivelul județului Prahova au fost valorificate 7.310, din care 1.205 gratuite.