Marius Glonț, profesor de muzică, compozitor și cantautor, fondatorul mai multor grupuri de folk din Prahova, este nominalizat la Gala Comunității Prahovene. Evenimentul de recunoaștere și de promovare a faptelor bune și a oamenilor care le-au realizat este organizat de Fundația Comunitară Prahova și Observatorul Prahovean și va avea loc pe data de 24 noiembrie 2023 la Ramatuelle.
Profesor de muzică, compozitor și cantautor, Marius Glonț predă chitara de 18 ani. Este inițiator al proiectului educativ „FOLK ÎN ȘCOLI”, dar și membru fondator al unor serii de evenimente derulate în Prahova, precum „Festivalul Dealu’ cu FOLK” – Urlați, „Mai cu FOLK” – Urlați, „FOLK cu dragoste” – Urlați.
Marius Glonț continuă să inspire mulți tineri prahoveni, care aleg să studieze chitara și nu numai. Despre muzica FOLK susține că reprezintă un liant important între materia pe care o predă și tinerii elevi.
„Muzica FOLK reprezintă un mod de exprimare original, plin de mesaje, sociale, de dragoste, educative, toate acestea cuprinse într-un text bine conturat, așezat pe o linie melodică potrivită mesajului pe care vrei să-l redai publicului ascultător”, susține profesorul Marius Glonț.
Profesorul Marius Glonț este, totodată, fondatorul mai multor grupuri de folk, respectiv GRUP FOLK URLAȚI, GRUP FOLK TOMȘANI, GRUP FOLK MĂGURELE și GRUP FOLK DRĂGĂNEȘTI, precum și al grupului „Chitara Prahovei” al Casei de Cultură I.L.Caragiale Ploiești.
Totodată, profesorul Marius Glonț este câștigător a numeroase premii importante. A câștigat premiului special Ioan Gyuri Pascu în cadrul Festivalului Chitara Dunării – Călărași (2016) și premiului special Gabi Dobre în cadrul Festivalului Castanilor-Ploiești (2016). A câștigat Trofeul în cadrul Festivalului Castanilor din Ploiești (2017), locul I la Festivalul Tatiana Stepa din Mizil.(2017), dar și premiul II și Premiul special al juriului în cadrul Festivalului Trivale Fest – Pitesti (2018).
Marius Glonț & Chitara Prahovei reprezintă cel mai elocvent grup FOLK din Prahova, care duce mai departe tradiția muzicii FOLK, inspirând și alți tineri, care vor să învețe tainele chitarei și tainele acestui gen muzical.
Dacă îți place povestea sa și consideri că merită recunoașterea comunității, votează pe www.galaprahovei.ro în Secțiunea „Cultură”. Termenul limită pentru vot este 19 noiembrie 2023, ora 23:59.