Primăria Bușteni va fi pichetată, vineri, de un grup de cetățeni care reclamă lipsa de transparență a administrației locale, dar contestă și anumite decizii. Mai mult, organizatorii susțin că, ilegal, comisia de avizare a adunărilor publice a autorizat protestul într-o altă locație față de cea solicitată. Edilul orașului, Laurențiu – Mircea Corbu, a demontat acuzațiile aduse.
Cererea de pichetare a Primăriei Bușteni a fost formulată încă de săptămâna trecută, când protestul a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
„Suntem un grup de cetățeni care doresc să-și exprime nemulțumirea cu privire la lipsa de transparență în administrația locală. Primăria Bușteni este singura din țară care nu are un site oficial al administrației locale, informațiile fiind postate un site al cărui administrator nu este Primăria Bușteni”, a menționat Florin Bucur, unul dintre organizatori, care susține că pe lista de nemulțumiri s-ar afla și faptul că persoanele cu vârsta de 75 de ani ar urma să nu mai beneficieze de gratuitate pentru colectarea gunoiului.
Solicitarea de pichetare a Primăriei Bușteni a fost avizată favorabil pentru vineri, 19 februarie, între orele 11.00 – 15.00, însă, Florin Bucur, unul dintre organizatorii adunării publice, consideră că schimbarea locației este „o încălcare vădită a legii 60/1991 republicată”, având în vedere că în cererea depusă pentru autorizare se făcea precizarea că locația indicată era „partea stângă a căii de acces spre Parcul Central”.
Motivul invocat de comisie, consideră Florin Bucur, „nu este unul pertinent, suprafețele fiind aproape identice stânga cu dreapta, iar autoturismele instituției și ale angajaților într-o zi normală de lucru sunt parcate pe ambele părți”. Mai mult în cererea depusă la registratură se precizează că „în zona din partea dreaptă (cea aprobată de dvs) se află și rampa de acces destinată persoanelor cu handicap!”, fiind reclamat inclusiv faptul că organizatorii nu ar fi fost invitați la ședința comisie.
Reacția primarului orașului Bușteni
Contactat telefonic, primarul orașului Bușteni, Laurențiu – Mircea Corbu, susține că administrația locală are propriul site, încă din 2006, acolo unde sunt încărcate toate informațiile cu privire la activitatea administrației locale, inclusiv hotărârile Consiliului Local Bușteni.
„Într-adevăr, se lucrează la un nou site, însă și acum Primăria orașului Bușteni are propriul site, încă din 2006. Legat de schimbarea locației cu privire la protest, explicația comisiei a fost că parcarea de pe partea stângă are o capacitate mai mare, motiv pentru care, pe durata adunării publice, toate mașinile instituției și cele ale angajaților vor fi parcate acolo, existând astfel suficient loc liber pentru desfășurarea protestului, bineînțeles cu respectarea reglementărilor legale în vigoare”, a precizat Laurențiu – Mircea Corbu, primarul orașului Bușteni, care a menționat că administrația locală nu îngrădește în niciun fel dreptul cetățenilor, ambele solicitări de avizare a adunărilor publice fiind aprobate.
Cu privire la eliminarea gratuităților, edilul din Bușteni susține că „Primăria nu are nicio legătură, având în vedere că reglementările privind tariful, dar și cu privire la alte servicii ale operatorului de salubritate sunt stabilite la nivelul ADI Deșeuri (Asociației de Dezvoltare Intercomunitare „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor”).
„Primăria nu se poate implica și nu elimină ea nicio gratuitate. Ce mă nemulțumește pe mine este că niciodată, la registratura Primăriei Bușteni, în aceste luni de când am preluat mandatul, grupul care și-a anunțat participarea la protest nu a depus nicio sesizare în scris cu privire la anumite aspecte pe care le contestă”, a mai precizat Laurențiu-Mircea Corbu, primarul orașului Bușteni.
vrajeala cu gunoiul si apa se da de la primar la primar toti cu consilierii lor personali in indefavoarea cetatenilor si cu parcare in loc de spital…
Toți fac reclamatii dar niciunul nu vrea sa gândească sau sa muncească.o tara de pușlamale puturoase