ROMSILVA_FOTO_CMBP_3_b821d.jpeg

48 de pădurari au concurat pentru titlul de ,,Cel mai bun pădurar” - etapa națională a concursului profesional găzduit în perioada 9 – 10 octombrie a.c. de colegii noștri de la Direcția Silvică Argeș, la Vidraru, într-un peisaj spectaculos și pe o vreme de toamnă generoasă cu participanții la eveniment.

La festivitatea de deschidere a competiției „Cel mai bun pădurar”, cea mai importantă formă de perfecţionare a pregătirii profesionale permanente a pădurarilor din unităţile şi subunităţile regiei, a fost prezent și ministrul apelor și pădurilor, Ioan DENEȘ.

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, a felicitat persoanal pădurarii care au câștigat la etapele județene și le-a urat succes la probele fazei naționale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ca și în anii anteriori, la ediția 2019 au participat câștigătorii etapelor județene organizate de cele 41 de direcții silvice din subordinea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, 3 pădurari de la Agenția ,,Moldsilva” din Republica Moldova, 3 pădurari de la Asociația Administratorilor de Păduri și 1 pădurar de la  Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”.

Această competiție profesională are o lungă tradiție în silvicultură fiind organizată de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Sindicatelor din Silvicultură SILVA în conformitate cu Programul de formare profesională a salariaților și cu Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea  concursului  profesional „Cel mai bun pădurar” și are următoarele probe:

  • proba teoretică, sub forma unui test grilă cu 30 de întrebări, din principalele domenii de activitate specifice meseriei de pădurar;
  • recunoașterea speciilor de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze și puieți, a speciilor de vânat, precum şi a principalelor specii de dăunători ai pădurilor;
  • sortarea şi determinarea volumului buștenilor prin măsurători și calcule matematice specifice;
  • întocmirea unui act de contravenţie/infracţiune şi a unui proces verbal de reținere, în vederea confiscării, a materialului lemnos, cu proveniență ilegală;
  • utilizarea aplicației SUMAL prin simularea introducerii datelor ȋn sistemul integrat de urmărire a trasabilității lemnului.

Câștigătorul concursului ”Cel mai bun pădurar" ediția 2019 este reprezentantul Direcției Silvice Prahova, pădurarul Nicolae Ilie. Pe locul II s-a clasat reprezentantul Direcției Silvice Harghita, pădurarul Ilie Stan,  iar pe locul III, pădurarul Cătălin Laurențiu Chirilă, de la Direcția Silvică Galați.

Câştigătorii primelor trei locuri au primit diplome de mulțumire din partea conducerii executive a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și a conducerii Federației Sindicatelor din Silvicultură SILVA şi premii în obiecte oferite de sponsorii tradiţionali ai concursului, cărora le mulțumim, pe această cale.

Concursul profesional „Cel mai bun pădurar” urmărește cultivarea dragostei şi a respectului pentru meseria de pădurar și creşterea răspunderii în muncă pentru realizarea sarcinilor profesionale, motivând personalul de teren la îmbunătățirea permanentă a competențelor pentru a deveni mai buni profesioniști.

ROMSILVA_FOTO_CMBP_2_f75be.jpeg

ROMSILVA_FOTO_CMBP_1_aa188.jpeg

Sursa: Comunicat de presă Romsilva

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg