alerta-pesta-gornet-lipanesti-magurele_24503.jpg

Pesta porcină africană s-a extins cu repeziciune în Prahova. După apariția primului focar, în urmă cu aproape trei săptămâni, pe raza localității Poienarii Ralii, din comuna Poienarii Burchii, virusul a fost confirmat nu doar în localitățile din zona de sud a județului, ci și la un mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din Gornet.

Focarele de pestă porcină au fost confirmate, până la această oră, în comunele Poienarii Burchii, Gorgota, Șirna, Brazi, Puchenii Mari (Puchenii Moșneni), dar și la Târgșoru Vechi, precum  și la Gornet. 

Ultimul focar confirmat este pe un fond de vânătoare din Nucet, satul Cuib, comuna Gornet. Aici a fost descoperit un mistreț mort, iar potrivit analizelor s-a confirmat virusul pestei porcine africane. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reprezentanții DSVSA Prahova au aprobat un plan de măsuri pentru combaterea bolii, fiind stabilită și zona de protecție și de supraveghere.

Astfel, în zona infectată, de 8 km, intră comuna Gornet (satele Cuib, Gornet, Nucet și Bogdănești), orașul Vălenii de Munte, Gura Vitioarei (satele Gura Vitioarei, Bughea de Jos, Făget, Fundeni, Poiana Copăceni), Măgurele (satele Măgurele, Iazu și Coada Malului), Păcureți (satele Păcureți, Barzila, Curmătura, Matița, Slavu), Predeal Sărari (Predeal Sărari, Sărari, Bobicești, Poienele, SăTeișani, Vâlcănești, Vărbilău Dumbrăvești, Lipănești, Plopu, Drajna, Podenii Noi, Cocorăștii Mislii, dar  Boldești Scăeni (Seciu).

În zona de control temporar intră comunele Șoimari, Teișani, Vîrbilău, Dumbrăvești, Lipănești, Plopu, Drajna, dar și Boldești - Scăeni, 

zonsa-tampon-de_control-temporar_ba4ce.jpg

În zona afectată figurează și fondurile de vânătoare 33 Nucet, 32 Șoimari, 31 Căldurușanca, 14 Cazacu, 36 Cosmina, 37 Cocorăștii Mislii, 1 Păulești, 38 Brătia, 39 Plopu.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg