focare-pesta-porcina-africana-prahova-targsoru-vechi_86ccd.jpg

Pesta porcină africană s-a extins cu repeziciune în zona de sud a județului Prahova. Autoritățile au aprobat, joi, ca măsură urgentă, uciderea porcilor din cele două focare de PPA confirmate la Târgșoru Vechi. Măsura este aplicată și în patru sate din Poienarii Burchii.

După confirmarea celui de-al doilea focar de pestă porcină africană de la Târgșoru Vechi, reprezentanții DSVSA Prahova au anunțat că va începe uciderea preventivă a mai multor porci care se află în apropierea gospodăriilor unde a apărut boala.

„La această oră a fost aprobat planul de măsuri în CLCB care vizează și zonele de protecție și supraveghere. La Târgșoru Vechi se va trece la uciderea porcilor din gospodăriile situate în apropierea celor două focare unde a fost confirmat virusul. Vorbim de aproximativ 80 - 90 de porci, urmând să se mențină planul de măsuri pentru combaterea extinderii bolii. Nu se va aplica ucidere preventivă a porcilor în toată comuna, ci doar în gospodăriile situate pe câteva străzi în zona focarelor”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ultimul focar de pestă porcină de la Târgșoru Vechi a fost confirmat în satul Târgșoru Vechi, în apropiere de primul focar confirmat de PPA.

Citește și: 17 focarele de pestă porcină africană și 5 noi suspiciuni în Prahova

La această oră, măsura de ucidere preventivă se aplică și în patru sate ale comunei Poienarii Burchii, respectiv în localitățile Poienarii Rali, Poienarii Vechi, Podul Văleni și Cărbunari.

La această oră au fost confirmate 17 focare de pestă porcină africană la Poienarii Burchii, Gorgota, Șirna, Brazi, Puchenii Moșneni, Mănești și Brazi.

Alte cinci suspiciuni au fost înregistrate în comuna Poienarii Burchii - sat Cărbunari (1), în comuna Târgșorul Vechi-sat Târgsoru Vechi (3), la un mistreț în Fondul de Vânătoare 33 Nucet, aparținând AVPS Cormorani.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg