fbpx

paduchi-control-triaj-epidemiologic-prahova.jpg

Triajul epidemiologic în unitățile de învățământ din Prahova a fost efectuat în luna februarie, la începutul semestrului al II-lea. În urma controlului, zeci de elevi au fost depistați cu păduchi, iar alți 157 prezentau infecții acute ale căilor respiratorii. Cele mai multe cazuri au fost descoperite în mediul urban.

Triajul epidemiologic, potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, a fost efectuat, în mediul urban, în nouă creșe, 18 centre de plasament, 131 de grădinițe, 68 de școli generale, 37 de licee, dar și în 10 unități de învățământ special, fiind examinați aproximativ 55.000 de copii, dintr-un total de 60.074 de elevi care figurau ca înscriși într-o formă de învățământ la nivelul județului.

În urma triajului, în mediul urban, un copil a fost depistat cu varicelă, 16 cu angine, 157 cu infecții acute respiratorii și 53 cu păduchi, în acest ultim caz fiind depistați 46 de elevi la școli generale și șase liceeni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În mediul rural au fost efectuate triaje epidemiologice la nivelul a 482 de unități de învățământ, fiind depistate 12 cazuri de pediculoză, respectiv două cazuri la grădiniță, iar restul la nivelul unităților de învățământ.

raspuns-triaj.jpg

prahova-triaj-dsp.jpg

prahova-triaj-dsp.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg