burlacu

Cătălin Burlacu este regele salariilor la CSM Ploiești, club finanțat de la bugetul Primăriei Ploiești! Vorbim despre o instituție publică al cărei scop este, în principal, promovarea sportului de masă. Cu excepția secției de handbal feminin, care a fost încă de la început privită ca o secție de performanță, celelalte secții ar trebui să fie orientate spre oferirea posibilității ploieștenilor de a face sport în cadru organizat. Asta, în teorie, pentru că practica, și de această dată, ”ne omoară”.

 

UPDATE Scandalul salariilor la CSM. Directorul își pierde funcția

Secția de baschet de la CSM Ploiești este ultima înființată în cadrul clubului. Ideea înființării unei secții de baschet este salutară, Ploieștiul sportiv avea nevoie de așa ceva. Nu avea nevoie, însă, de o transformare a acestei secții într-un Făt Frumos, care crește într-un an cât alții în șapte!

 

Responsabil de această ascensiune este, în mare parte, Cătălin Burlacu, unul dintre cei mai cunoscuți baschetbaliști români. Burlacu, care acum 5 zile a împlinit 39 de ani, a decis să revină pe parchet, ca jucător la CSM Ploiești, nou-promovată în prima ligă.

Cu acest prilej, Burlacu a devenit și regele salariilor de la CSM Ploiești, cu 8000 de dolari pe lună, la care se adaugă bonusuri de performanță cuprinse între 2000 și 3000 de dolari! 

Dacă e mult sau puțin, ploieștenii ar trebui să decidă, că din banii lor va fi plătit Burlacu!

”Cătălin este un sportiv de excepție și un nume în baschetul românesc. Și a acceptat un salariu mai mic decât câștiga anul trecut la Craiova, unde avea 10 000 pe lună!”, a declarat directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu.

Citește și Salarii uriașe la CSM Ploiești UPDATE

”Nu știu ce bani câștigă Burlacu, dar el, spre deosebire de alții din CSM, a avut performanțe în sport. Alții câștigă bani degeaba la CSM, din punctul meu de vedere!”, a punctat Vivi Răchită, consilierul pe probleme de sport al primarului Dobre.

Bun, opiniile anterioare au doza lor de justețe, dar se impune, pentru ploieșteni, o scurtă informare, dacă tot se pun pe tapet performanțele lui Burlacu:

Cel mai mare nume din CSM Ploiești, în acest moment, este cel al ploieștencei Tamara Costache, regina înotului românesc. Campioană mondială și campioană europeană, Tamara Costache coordonează acum secția de înot a clubului ploieștean și nu câștigă mai mult de 3000 de lei pe lună!

Alberto Biro, pugilist la CSM Ploiești, dublu vicecampion european și medaliat cu bronz la mondiale, are doar o indemnizație de efort de 600 de lei pe lună!!!

Secția de atletism, cu rezultate fantastice în acest an și-ar asigura bugetul pe cel puțin trei luni, doar cu suma pe care o câștigă Burlacu pe lună! Secția de box-la fel!

Despre secțiile de șah, gimnastică ritmică, karate, nici nu mai are rost să vorbim din perspectiva banilor, sportivii și antrenorii de aici fiind mereu în prim-planul rezultatelor, dar codași atunci când vine vorba de a fi remunerați!

Concret, un ieșean este regele salariilor la CSM Ploiești, în vreme ce ploieștenii Tamara Costache și Titi Tudor, cumulat, nu primesc, pe lună, nici măcar cincea parte din salariul lui Burlacu!

Echitabil?

EXCLUSIV Detaliile financiare ale contractului încheiat de Cătălin Burlacu cu CSM Ploiești

- pretul contractual, in cuantum de 8.000 USD /LUNA;
- suma de 2.000 USD platibila la finalul campionatului 2016 – 2017 in cazul indeplinirii obiectivului de performanta – Play Off;_
- suma de 2.000 USD platibila la finalul campionatului 2016 – 2017 in cazul indeplinirii obiectivului de performanta – Semifinala;
 - suma de 2.000 USD  platibila la finalul campionatului 2016 – 2017 in cazul indeplinirii obiectivului de performanta – Finala;
- suma de 3.000 USD platibila la finalul campionatului 2016 – 2017 in cazul indeplinirii obiectivului de performanta – Championship;
 - suma de 3.000 USD platibila la finalul campionatului 2016 – 2017 in cazul indeplinirii obiectivului de performanta – Roumanian Cup Winner - Final 8;