DGASPC Prahova face angajări, iar salariile sunt între 2.000 – 4.000 de lei net. Cum poți deveni asistent maternal profesionist la tine acasă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a anunțat că, în calitate de partener în cadrul proiectului TEAM – UP, recrutează persoane interesate de profesia de asistent maternal profesionist. Salariul este cuprins între 2.000 – 4.000 de lei net, iar activitatea presupune îngrijirea copiilor aflați în plasament chiar la tine acasă.

Asistentul maternal profesionist asigură, prin activitatea desfășurată la domiciliul său, creșterea, educarea și îngrijirea copiilor pe care îi primește în plasament.

Pentru atestarea profesională, potrivit DGASPC, persoanele trebuie să îndeplinească anumite condiții:

-au capacitate deplină de exercițiu

-prin comportamentul lor în societate, starea sănătății și profilul lor psihologic, prezintă garanții pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor care revin unui părinte, referitoare la creșterea , îngrijirea și educarea copiilor săi

-au în folosință o locuință care acoperă necesitățile de preparare a hranei, igienă, educație și odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv ale copiilor care urmează să fie primiți în plasament

Asistenții maternali sunt obligați să asigure integrarea copilului în viața socială (înscrierea la grădiniță, școală etc), să asigure creșterea și îngrijirea copilului (înscrierea copilului la medicul de familie, regim alimentar corespunzător vârstei, respectarea tratamentului medicamentos, evaluarea medical periodică a copilului), să participe la întâlnirile copiilor cu familia naturală sau adoptivă, să pregătească copilul în vederea integrării în familia naturală sau adoptivă și să păstreze confidențialitatea informațiilor despre copii.

„Fiecare solicitant trebuie să parcurgă o etapă de evaluare. La final vor susține un examen, iar apoi primesc un atestat valabil pe o durată de trei ani. În baza acestui atestat pot fi angajați cu contract de muncă la DGASP Prahova. Salariul, care poate fi cuprins între 2.000 – 4.000 de lei net, este stabilit în funcție de numărul de copii aflați în plasament și de gradul de handicap al copilului”, ne-a declarat Călin Viorel, directorul DGASP Prahova.

Evaluarea pentru acordarea atestatului de asistent maternal profesionist presupune inclusiv mai multe vizite la domiciliul solicitantului și discuții separate cu fiecare membru al familiei solicitantului, precum și etapa de pregătire a solicitanților.

Persoanele interesate pot depune cereri și pot solicita informații suplimentare la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, care are sediul în Ploiești, Șoseaua Vestului nr.. 14 – 16, Serviciul Management de caz pentru asistenți maternali profesioniști, la telefon/fax: 0244/586.100, 0244.511.400, int. 233 sau la dgaspcph@yahoo.com sau ampdgaspcph@gmail.com.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău