Un ploieştean a trimis redacției Libertatea o factură de apă la redacţie întrebând de ce plăteşte 11,13 lei pentru o factură de apă pe care scrie că nu a consumat nici un strop în ultima lună. Este posibil să plăteşti indiferent dacă ai consumat sau nu?

 

”Operatorul a solicitatplata următoarelor servicii: apă potabilă (mc), cantitate 0 (zero); canalizare (mc), cantitate 0 (zero); apă meteo (mc), cantitate 7,48 mc *1,42 (preţ unitar) = 11,13 lei. Rezultă că nu am consumat apă livrată, nu am deversat apă uzată la canalizare, dar sunt obligat să plătesc 11,13 lei pentru apa meteo”, ne-a scris cu amărăciune Gabriel Brezeanu.

Citeşte şi APA NOVA PRIMEŞTE O AVERE DE LA PRIMĂRIA PLOIEŞTI PENTRU APA DE PLOAIE

Omul menţionează că atunci când sunt precipitaţii întreaga cantitate de apă rezultată intră în pământ, nu merge la canalizare.

 

“Este o cantitate de apă care intră în pământ şi nu înţeleg de ce să plătesc. Nu înţeleg cum poate fi calculată această cantitate de apă”, a adăugat Gabriel Brezeanu.

Normativele te pun la plată

Legal, furnizorul de apă este acoperit de normative şi legi aflate în vigoare. Aici intervine însă, dincolo de normative, un aspect de moralitate. Toată lumea trebuie să plătească o taxă de ploaie, mai mică sau mai mare, dacă vrea contract pentru serviciul de apă şi canalizare!

 

 CÂT CÂŞTIGĂ ALEŞII LOCALI ÎN CA-URI ŞI AGA, LA PLOIEŞTI. TRAI NENEACĂ!

Chiar şi pentru incinte şi curţi nepavate, chiar şi pentru terenurile agricole – ceea ce este o stupizenie – se plăteşte taxă de ploaie, cu toate că acea apă intră, evident, în pământ, nu se duce la canalizare, aşa cum arată, pe bună dreptate indignat, Gabriel Brezeanu. El solicită modificarea normativelor.
sursa: libertatea.ro

UPDATE Primarul, viceprimarii și consilierii PSD și ALDE au refuzat să dezbată proiectul PNL de eliminare a taxei pe apa de ploaie percepută de Apa Nova ploieștenilor.