fbpx

Screenshot_17.jpg

Black Friday 2018 a fost și pentru noi, redacția Observatorul Prahovean, un prilej de a ne mai achiziționa câte ceva prin birouri. Așa se face că am prins două produse la prețul corect pe eMAG, cel mai mare retailer online din România. După aproape două săptămâni de așteptare a livrării, vă putem spune, cu siguranță, că a fost cea mai proastă decizie.

UPDATE:

După publicarea articolului, reprezentanții serviciului de Customer Care eMAG ne-au contactat pentru a clarifica situația, cu promisiunea că vor depune toate eforturile necesare ca produsele să ne fie livrate până pe data de 28 noiembrie, conform termenelor actualizate de livrare pentru Black Friday 2018.

Surprinzător sau nu, la scurt timp după convorbire, am fost sunați de către curier și ne-au fost livrate produsele.

Textul inițial:

Buni la luat banii

Am vrut să cumpărăm două produse identice, însă, din motive cunoscute doar de eMAG, nu puteai adăuga două bucăți în coș, deși stocul era suficient, motiv pentru care am cumpărat două produse asemănătoare ca și caracteristici.

Am dat comanda rapid, cu plata online, direct din cont, pentru a fi siguri că nu se epuizează stocul. Era ora 10.38. Banii din cont au fost extrași deîndată iar abia la ora 15.38 statusul comenzii s-a modificat în ”Plată acceptată”. Era de așteptat, dat fiind numărul mare de comenzi pe care le-au avut de procesat de Black Friday. Probabil din acest motiv și data estimată de livrare pentru produsele respective a fost stabilită între 19-20 noiembrie 2018.

Screenshot_17.jpg

Joia trecută, pe data de 22 noiembrie, am constatat că n-am primit nicio veste despre produsele noastre, motiv pentru care am sunat la eMAG. I-am explicat operatoarei că statusul comenzii noastre nu s-a mai modificat din ”Plată acceptată”, a verificat ID-urile comenzii și a constatat că produsele au plecat de la ei și că se află la curierul SAMEDAY, sugerându-ne să sunăm la ei pentru clarificări. ”Avem multe reclamații referitoare la acest curier”, a susținut aceasta în convorbirea noastră.

Interesant e faptul că eMAG-ul a achiziționat, conform Ziarul Financiar, pachetul majoritar de acțiuni al SAMEDAY Curier, motiv pentru care putem considera că SAMEDAY este curierul propriu al eMAG.

Am sunat la SAMEDAY. După aproximativ 10 minute de așteptat în telefon, am reușit să discutăm cu un operator, care ne-a explicat că unul din produse se află în la curierul lor din Ploiești, pe traseu, dar nu știe unde iar al doilea nu apare ca fiind livrat de ei. ”Vă va suna un operator să vă spună unde e produsul și când vine”, a explicat femeia.

Între timp, am sunat din nou la eMAG. Alte minute de așteptare, alt operator. ”Unul din produse se află la curierul SAMEDAY iar al doilea nu a plecat încă din rampa eMAG, dar va pleca deîndată”, a fost explicația operatorului.

După aproximativ o jumătate de oră, primim un telefon de la SAMEDAY prin care ne este transmis faptul că unul dintre produse se află în depozitul din Ploiești iar al doilea încă nu a fost ridicat de la eMAG. Bun, ne-am zis. Situație clarificată. Mai așteptăm o zi, două.

Slabi la livrări

Astăzi suntem în data de 27 noiembrie 2018 și încă nu avem produsele. Am sunat din nou la SAMEDAY deoarece, la verificarea după AWB-uri din contul eMAG pe site-ul SAMEDAY, produsele figurau ca fiind în depozitul de la Ploiești de câteva zile.

Operatorul SAMEDAY a spus că va verifica situația și ne va suna din nou pentru clarificări. A trecut deja o oră de la convorbire și n-am primit niciun telefon, motiv pentru care ne-am gândit să scriem, ca să știți și dumneavoastră, cititorii, că nu sunteți singurii care au probleme cu cel mai mare retailer online din România, care și-a achiziționat un serviciu de curierat neserios. Poate cel mai neserios pe care l-am întâlnit.

Screenshot_15.jpg

Screenshot_16.jpg

Ca o paranteză, am comandat și eu, în nume personal, câteva produse de pe eMAG de Black Friday, printre care și un set de jante. Livrarea s-a făcut prin același SAMEDAY. După zile întregi de așteptare, primesc mesaj într-o dimineață că în ziua respectivă îmi vor fi livrate jantele.

Am sunat la numărul curierului să-i spun să le lase la altă adresă în același oraș, eu fiind la birou. ”Ăăă, avem o problemă. Dumneavoastră ați primit mesaj că le veți primi azi, dar nu vă pot livra azi ci mâine”, îmi spune curierul. ”Păi, cum așa?”, îl întreb eu.

”Nu mi-au mai încăput în mașină. Dacă vreți, vă duceți dumneavoastră în depozitul de la Ploiești”. Vă dați seama că, dată fiind urgența – aveam nevoie să schimb cauciucurile cu cele de iarnă – am fost nevoit să fac un drum până în zona Xenia, undeva în fundul curții fostei fabrici Bucegi SA, făcând slalom printre cratere adânci ce jumătate de metru, și să le ridic personal.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg