fbpx

bunici-casa.jpg

George Buhnici, prezentatorul emisiunii ”I like IT”, de la ProTV, are o casă unică în România, dar și în Estul Europei. 

George Buhnici, în vârstă de 37 de ani, locuiește într-o casă care se bucură de certificarea de „Casă pasivă premium“, primită în februarie 2018, fiind prima și singura din România de acest gen, dar și din Estul Europei. De altfel, în întreaga lume există doar 9 astfel de locuințe.  

Casa Buhnici, așa cum este numită în mediul online locuința jurnalistului, se află la aproape 20 de km de București, în Corbeanca, și poate fi controlată de la distanță, prin telefon, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Casa este pe structură din lemn și stâlpi din beton, iar temperatura, nivelul de umiditate, de oxigen, dar și iluminatul pot fi controlate de la distanță cu ajutorul unui sistem inteligent de automatizare, ce include chiar și o stație meteo. 

„Toată casa e automatizată şi poate fi controlată de pe telefon: lumini, aparate electrocasnice, ventilaţie, instalaţii electrice. Cinci senzori meteo monitorizează temperatura, umiditatea şi dioxidul de carbon. Casa e înţesată cu instalaţii high-tech: oglinzile de la baie se conectează cu muzica de la telefon. Rulourile se coboară şi se ridică în funcţie de poziţia soarelui, iar la intrare e un cititor de amprente. Mobila din bucătărie e dotată cu senzori, astfel încât, dacă o atingi, aceasta se iluminează”, – detaliază inginerul Marius Şoflete, cel care a proiectat structura. 

„Odată ce avem o casă pasivă, nu aerisim cu ferestrele. Aerisim cu sistemul de ventilație cu recuperare de căldură și atunci, indiferent că răcim sau încălzim, toată căldura din casă este recirculată, adică aerul intră prin dormitoare prin zonele de odihnă, se plimbă prin casă și iese prin bucătărie și prin băi”, – a dezvăluit cu ceva vreme în urmă jurnalistul George Buhnici pentru cancan.ro. 

Locuința jurnalistului are 170 de metri pătraţi utili: un living, bucătărie, două dormitoare, un birou, trei băi şi un dresing și a costat aproximativ 300.000 de euro, sumă la care se adaugă și prețul terenului. 

George Buhnici se poate mândri, în schimb, că plătește sume infime pe facturi: “Doar 60 de lei costă toată electricitatea consumată pentru încălzire, apă caldă, ventilaţie, iluminat şi tot ce mai avem prin casă, adică destule gadgeturi conectate la curent şi internet, și încă 40 de lei am dat pentru apă şi canalizare. Apa din reţeaua publică este foarte bună. Şi cam atât”, – povestește George Buhnici. 

27.jpg

sursa: cancan.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg