Știți acele băuturi efervescente, vibrante și portocalii pe care le vedeți savurate dezinvolt din pahare de vin supradimensionate, în mod normal pe terase sau plaje pline de farmec. în timpul verii? Acela este Aperol.
În anii trecuți, Aperol Spritz a câștigat titlul de „băutură perfectă de vară”, iar popularitatea sa este în continuă creștere. Băutura cu nuanța sa distinctă de portocaliu intens poate fi acum observată pe meniurile barurilor și restaurantelor din întreaga lume. Dar v-ați oprit vreodată să vă întrebați ce anume este Aperol, cel mai important ingredient al băuturii?
Așa cum probabil vă veți da seama până la sfârșitul citirii acestui articol, Aperol joacă un rol important în viața multor persoane. Este o băutură socială iar componenta efervescentă a preparatului face ca fiecare înghițitură să se simtă ca o sărbătoare, indiferent că este ziua dvs. sau doar o zi de miercuri.
Ce este Aperol?
Dacă ați petrecut vreodată timp într-o cafenea europeană, probabil că sunteți familiarizat cu ideea de a savura ceea ce se numește un „aperitiv” înainte de masă.
Aperol este un aperitiv italian. Aperitivele sunt băuturi alcoolice mai degrabă seci decât dulci, de obicei servite înainte de a mânca, pentru a stimula apetitul.
Conținutul de alcool al unui Aperol este de 11%, ceea ce reprezintă jumătate din băutura sa „frate”, Campari. Conținutul de alcool de 11% este similar cu majoritatea vinurilor (roșu, alb și roz), care tind să aibă un conținut de alcool între 10% și 15%.
Originile lui Aperol
Este posibil ca internetul să fi început să dezbată meritele unui Aperol abia de câteva veri, dar băutorii se bucură cu entuziasm de el de peste 100 de ani. A fost creat pentru prima dată de doi frați pe nume Luigi și Silvio Barbieri, care au petrecut 7 ani în cercetare și dezvoltare. Odată ce produsul a fost la standardele lor, frații Barbieri l-au prezentat pentru prima dată la un târg comercial din Padova, Italia.
Aperol a fost inventat în 1919, dar a câștigat atenție la scară globală abia după cel de-al doilea Război Mondial. Modul de viață italian în care oamenii se bucură de un „aperitiv” înainte de cină, a luat lumea prin surprindere. Cuvântul argotic pentru apéritif este „apéro”, de unde a venit și numele Aperol.
Ce gust are Aperol?
Aromele menționate în descrierile Aperol sunt „portocala amară, gențiană, rubarbă și cinchona, printre alte ingrediente”.
Personal, credem că Aperol are gustul unei combinații de înghețată de portocală topită dulce, urmată de o ușoară amărăciune, similară cu atunci când mușcați dintr-o bucată suculentă de grapefruit. Totul este înfășurat de aceeași senzație pe care o simțiți atunci când beți un pahar mare și rece de apă minerală.
Poți bea Aperol singur?
Barmanii spun că cel mai bun și cel mai popular mod de a bea Aperol este sub forma unui Aperol Spritz. Aperol este mult prea amar pentru a fi băut de unul singur.
Când a fost inventat pentru prima dată, multor oameni nu le-a plăcut amărăciunea băuturii, așa că au cerut să fie adăugată puțină apă – acesta a fost începutul umil al unuia dintre cele mai populare cocktailuri din lume.
Care este cel mai bun mod de a bea Aperol?
Mergeți la un bar într-o zi însorită și comandați-vă un Aperol Spritz – nu veți fi dezamăgiți. Datorită conținutului scăzut de alcool din Aperol, este un supliment extraordinar pentru orice fel de cocktail pe bază de vodcă, margarita sau gin.
Cum se face un Aperol Spritz
Faimosul Aperol Spritz este o băutură super ușoară, dar impresionantă, pe care o puteți face și acasă în mai puțin de patru minute.
Vă trebuie niște Aperol, Prosecco, apă minerală, cuburi de gheață și câteva felii de portocală. Puneți cuburile de gheață într-un pahar (este preferat un pahar de vin supradimensionat). Mai întâi adăugați 3 părți de Prosecco, urmat de 2 părți de Aperol și apoi 1 parte de apă minerală. Acoperiți cu o felie de portocală și cocktailul este gata. Felia de portocală acționează ca o gustare delicioasă, odată ce ați terminat băutura.
(P)