spot_img
- Publicitate -

La Cabana Veverița de pe Valea Doftanei – un prânz neplanificat într-o zi de miercuri. Cum a fost experiența – FOTO

Data:

Având o zi mai liberă în cursul săptămânii, am decis să săvârșim „o aroganță”. „Hai la munte să mâncăm o ciorbă! Ne întoarcem până încep programul la serviciu!”. Zis și făcut. Dar unde să mergem? Valea Prahovei nu prea ne surâdea, eram convinși că DN-ul e destul de aglomerat, așa că ne-am îndreptat iar spre Valea Doftanei.

- Publicitate -

Cu câteva luni în urmă, când am decis să petrecem un week-end în zonă, citisem destul de multe „de bine” despre Cabana Veverița. În weekendul respectiv nu am găsit cazare acolo și, din acest motiv, am ajuns la Vila Loussiana din apropiere. Acum nu aveam de gând să rămânem peste noapte ci doar să mâncăm ceva la aer curat și să ne întoarcem acasă.

Veverița ne surâdea mai ales pentru ciorba „Scorbură de veveriță” care este o ciorbă de afumătură în pâine. Nu a fost să fie însă… Respectiva ciorbă se servește doar în weekenduri sau la comandă prealabilă pentru grupuri deoarece pâinea este specială și se aduce de la Comarnic. În cursul săptămânii nu dau comandă de așa ceva. Aveau însă multe alte produse din meniu, și, bineînțeles, restaurantul era deschis.

Toate acestea le-am aflat de la telefon. Da, am sunat înainte de a porni la drum pentru că, obișnuiți cu pandemia, ne-am învățat să verificăm dacă unitățile sunt deschise înainte de a merge acolo. Nu ar fi fost deloc distractiv să batem un drum de 60 de kilometri pentru a găsi restaurantul închis.

Reorganizare la Ministerul Energiei. Dispar 25% din posturi

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, joi, că a fost aprobat proiectul de reorganizare al Ministerului Energiei.  În urma reorganizării va avea loc reducerea...
- Publicitate -

În aproximativ o oră și ceva ajungeam în parcarea cabanei. Mă rog, „cabană” nu e tocmai termenul care ar putea descrie clădirea, aceasta fiind o vilă de toată frumusețea. Deja ne pregăteam pentru un prânz în aer liber și curat de munte înconjurați de ciripitul păsărilor și mirosul de iarbă proaspătă.

Hmmm… dar ce avea să urmeze nu era tocmai cum ne imaginasem.

„Bună ziua. Aveți și terasă?”, am întrebat când am intrat în restaurant unde se aflau la o masă 2 clienți și… atât.

- Publicitate -

„Da, avem, dar nu vă recomandăm. Adică la terasa mică din față nu puteți mânca pentru că nu vă vor lăsa câinele și pisica, iar la cea de sus… e cam curent!”. La asta nu ne așteptam și nici nu ne doream. Adică noi venisem special, pentru că era o zi superbă și voiam să stăm afară. Clar, din cauza animalelor, terasa mică nu era o opțiune, așa că am urcat să o vedem pe cea de sus. Dezamăgitoare la prima vedere. Și da, erau niște rafale de vânt destul de supărătoare, dar am zis să încercăm. „Dacă era să mâncăm înăuntru, rămâneam la Ploiești…”

Am făcut bine că nu am rămas în restaurant. Până să vină mâncarea vântul s-a oprit așa că ne-am putut bucura de priveliștea cu vârful Secăria și… cam atât.

În rest, dacă priveai mai jos, mai în apropiere, ochii îți erau acaparați de ceea ce la prima vedere părea a fi un șantier. Iar ciripitul păsărilor era înlocuit de un zgomot de… gater. Măcar era aer curat…

- Publicitate -

#DoarLaAFI – Luna Jocurilor te provoacă la distracție!

Luna mai, luna jocurilor, aduce un val de distracție la AFI Ploiești! Îi așteptăm pe cei mici cu o serie de activități interactive, creative...

Nu e vina proprietarilor, clar, nici a angajaților, asta și mai clar, dar nu este exact ceea ce îți dorești atunci când vrei o evadare la munte. Ne-am felicitat reciproc pentru bafta de a nu fi găsit loc de cazare acolo cu câteva luni în urmă și ne-am aruncat ochii pe meniu.

Ciorbă de burtă și Platou boieresc, a fost alegerea finală. Ciorba de burtă am comandat una singură împărțită în 2 farfurii pentru că ni se mai întâmplase să luăm felul 1 câte o porție întreagă și apoi să ne uităm cu părere de rău la cel de-al doilea. Așa că… o singură porție! Bună, într-adevăr. Chiar foarte bună.

Platoul boieresc pentru 2 persoane ne-a depășit așteptările: pui la grătar, ceafă la grătar, mici, cașcavea, cartofi prăjiți și castraveți murați. O nebunie! Totul foarte bine făcut, gustos, iar cașcaveaua (pentru care comandasem acest platou, delicioasă de-a dreptul. Din păcate nu a mai intrat și desertul…

- Publicitate -

La final nota de plată a fost de 99,5 de lei și au mâncat pe săturate 2 adulți și un copil. Ciorba de burtă are un preț de 15 lei iar platoul boieresc 52. Da, știu, de la 67 la 99 mai e o diferență considerabilă. Aceasta a constat în 2 pepsi la 250 ml, un Prigat nectar, plus „adiacențele”: smântână, mujdei, ardei iute și pâine. Sincer, din punctul meu de vedere, cam scumpe adiacențele dar, mâncarea a fost, într-adevăr, foarte bună.

Mai greu a fost drumul de întoarcere plin de viraje și gropi. Nu este tocmai recomandat ca, după o masă copioasă, să te urci în mașină și să pleci pe un astfel de drum. Nu ne-am gândit însă la asta. Știm însă data viitoare… 🙂

Încă stau și mă gândesc la acest prânz dacă a meritat. Nu știu… încă mă mai gândesc… și probabil că mai am nevoie de încă vreo câteva zile de gândire.

- Publicitate -

Mâncarea în sine a fost foarte bună, dar amplasamentul restaurantului, aspectul neîngrijit terasei, lipsa unui loc de joacă pus la punct pentru copii, vin să reducă satisfacția finală.

Ca să înțelegeți mai bine, deși arată frumos vila, deși mâncarea este foarte bună și proaspătă, nu mi-aș petrece un week-end aici, mai ales cu copiii.

A, și data viitoare când mi se va mai pune pata de „o ciorbă la munte”, voi studia cu mai multă grijă traseul. Nu mai fac mișcarea pe un traseu virajat. Probabil că prima alegere va fi Câmpina deși acolo… numai „ciorbă la munte nu ar fi”…

- Publicitate -

Cum ți se pare subiectul?

2 COMENTARII

  1. Adevărat ,terasa lasă de dorit dar mâncarea este foarte bună,apropo eu am mâncat ciorba de burtă și la felul doi am luat pauză ,personalul este ok,eu am fost într-o duminică ,făra gater.

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

Medicul Carmen Ionică m-a salvat după un diagnostic greșit”

Observatorul Prahovean continuă campania „Doctor bun” dedicată medicilor apreciați...

„Datorită medicului Oana Ignatov am ales Maternitatea Ploiești”

Ioana Arion este o ploieșteancă ce a născut un...

Interviu cu stomatologul Claudiu Petriu, omul care redă frumusețea zâmbetului

În lumea stomatologiei, există oameni specializați, care nu doar...
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Chic Fleuriste, arta bijuteriilor din flori naturale la Ploiești

În centrul Ploieștiului, în apropierea Sinagogii, pe strada Traian...

Un antreprenor produce sucuri naturale la Urleta. Fără e-uri!

Urleta, satul din Prahova care îmbină istoria cu modernitatea,...
- Publicitate -

Exclusiv

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Zeci de case din Ploiești vor fi demolate. Oamenii sunt disperați

Situație revoltătoare în Ploiești. Aproximativ 50 de case de...

Patroni de magazine înșelați prin terminalele self pay

Escrocii au găsit o metodă prin care să-i lase...

Ce a pățit șoferul care a golit vidanja pe câmp, la Berceni

După ce Observatorul Prahovean a publicat imagini surprinse recent cu...

Pasajul sub DN 1, pagubă de un milion de euro la Primăria Azuga

Primăria Azuga a solicitat suspendarea licitației pentru viitorul pasaj...

Ai un pont?

Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0785 075 112

- Publicitate -

Știri noi

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Fum alb la Vatican. A fost ales un nou Papă. Cine este Leon al XIV-lea [UPDATE]

Lumea catolică este, la această oră, în sărbătoare, după...

Șoferul beat, alergat de poliție la Ploiești, a fost prins și amendat

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești l-au depistat,...

25 de ani de Metigla în România. Planuri de expansiune europeană

Peste 25 milioane de euro investiți în România...

Ce învață copiii din videoclipuri scurte și ce NU?

Președinta Comisiei pentru Apărare din Senat, senatoarea Nicoleta Pauliuc...
- Publicitate -

Emisiuni

Se poate și la Ploiești. Orașul se schimbă

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...

Cum poți avea factură de curent pe ”minus”? Secretul fotovoltaicelor

De la 1 iulie, guvernul nu va mai subvenționa...

Tăieri de sporuri și salarii în Primăria Ploiești

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...
- Publicitate -

Vox Publica

De ce simțim atâta frică zilele astea?

Crearea a două tabere între membrii aceleiași populații este...

Ploieșteancă din Diaspora după vot: „Stau cu inima strânsă”

Votul din 4 mai a generat o imagine distorsionată...

PSD-ul, balaurul cu șapte capete, a îngropat România

Indiferent cât am fost de blamată cu privire la...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

#DoarLaAFI – Luna Jocurilor te provoacă la distracție!

Luna mai, luna jocurilor, aduce un val de distracție...

Tot ce trebuie să știi despre piatra scapițată

Piatra scapițată este una dintre cele mai apreciate soluții...

De ce să alegi un aragaz pe gaz: eficiență, control și tradiție în bucătărie

Într-o lume tot mai orientată spre tehnologie și soluții...
- Publicitate -

Istanbul pe cont propriu și fără 12 ore făcute pe drum

Istanbul pe cont propriu este o destinație preferată de...

De ce avem nevoie de cultură și tradiții

„Fără steag de cultură un popor e o gloată,...

Agenția Chef de Ducă a intrat în insolvență. Atenție!

În urma țepelor date turiștilor cu pachete de vacanță...

Casa Olarului din Maramureș, o experiență fabuloasă

Am văzut foarte multe locuri minunate, despre care poate...