WhatsApp Image 2018-05-24 at 14.47.30.jpeg

Printr-o scrisoare deschisă, deputatul PNL Roberta Anastase solicita, ieri, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova (CJASPh) anularea deciziei de reducere cu 25% a numărului de patruri destinate secției de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești. De asemenea, Anastase a solicitat și sancționarea conducerii CJASPh. Într-un mod cu totul de neînțeles, conducerea Casei a emis astăzi un comunicat de presă prin care încearcă să acopere printr-o minciună decizia de reducere cu 25% a paturilor.

În primul rând sunt de făcut câteva precizări pentru a înțelege exact importanța secției. ”Hematologia de la Municipal” are un statut special: funcționează pe lângă singura secție de Oncologie din Prahova și se adresează în special bolnavilor de cancer.

Dacă în momentul înființării avea doar 10 paturi, în primul an de funcționare, ca urmare a cererii – ”adresabilității”, ca să vorbim în termeni tehnici – foarte ridicată, numărul de paturi a fost dublat de la 10, la 20.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Singura măsură dispusă în prezent de CJASPh, care a ajuns la directorul Spitalului și care este în vigoare în momentul publicării acestui articol, este aceea a reducerii numărului de paturi al secției de la 20, la 15. Deci, o reducere cu 25%. – Vezi facsimil.

WhatsApp Image 2018-05-24 at 15.47.18.jpeg

Printr-un comunicat de presă dat publicității astăzi, inexplicabil, CJASPh dezinformează publicul într-un mod fără precedent. Instituția nu numai că neagă transmiterea documentului prin care ordonă reducerea paturilor pentru intervalul aprilie – decembrie 2018, dar încearcă să inducă ideea că a dublat numărul de paturi pentru anul 2018. 

Am încercat să obținem un punct de vedere al managerului Spitalului Municipal Schuller. Nu ne-a răspuns nici la telefonul fix, nici la mobil și nici la sms-urile pe care i le-am trimis.

L-am contactat pentru un punct de vedere pe Cătălin Tudorache, jurist, putător de cuvânt al Casei. Și-a cerut scuze că nu ne poate trimite în cursul zilei de astăzi un punct de vedere oficial, dată fiind ora și faptul că nu se află la birou unde are toate informațiile.

A comentat totuși, pe scurt, următoarele:

”Este o minciună sfruntată că secția a funcționat anul trecut cu 20 de paturi. Au avut doar zece. Noi le-am crescut numărul cu 15, deci cu 50%, așa cum am spus în comunicat. După aceea Ministerul le-a aprobat 20 de paturi. În concluzie noi am spus adevărul în comunicat, dar mai multe o să vă spun mâine, când o să fi la birou și o să am toate informațiile”.

Afirmațiile sunt contrazise atât de documentele pe care le publicăm, cât și de o poziție publică a șefului secției de Hematologie. Așa cum spuneam, atitudinea celor de la CJASPh, inclusiv a purtătorului de cuvânt, de a persista într-o minciună și de a comunica fără nicio reținere informații false, este fără precedent și inexplicabilă.

În afara documentelor care îi contrazic pe care le puteți lectura în acest articol, publicăm și un comentariu elocvent al medicului Radu Crăciun, șeful Secției Hematologie, la Scrisoarea Deschisă a Robertei Anastase, comentariu care contrazice afirmațiile reprezentanților Casei:

” Va mulțumim mult, doamna deputat pt grija fata de problemele cu care ne confruntam. Apreciem ca ati avut curajul sa aveți o poziție publica. Sunt optimist ca eroarea se va corecta repede. Cu respect, dr Crăciun Radu.”

Screenshot_3.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.