ferma dacilor prahova

Un proiect inedit şi unic în Europa, realizat de un bărbat din Mizil, Prahova, este în plină desfăşurare. Cele patru căsuţe construite în copaci, undeva la marginea comunei prahovene Gura Vadului, în zona Tohani, ar trebui să fie gata în luna mai.

 

Acum se lucrează la scheletul metalic care le va susţine şi la structură. Fiecare căsuţă, în care vor fi cazaţi turişti, va avea podeaua din sticlă transparentă.

Pe sub căsuţe va fi amenajat un adăpost securizat în care vor fi 10 lupi. Curajoşii, care se vor caza aici, vor trebui să scoată în jur de 100 de euro pe noapte.

Proiectul face parte dintr-o investiție începută acum doi ani, numită Ferma Dacilor, un loc unde pare că te întorci în timp.

 

Aici găsești de la căsuţe rotunde din piatră, acoperite cu stuf, paturi din trunchiuri de copac, învelite în blănuri de animale, până la preparate culinare bio, făcute după rețete străvechi, în cuptoare tradiționale, pe foc de lemne.

Situat la 50 de kilometri de Ploiești, între dealurile de la Tohani, lângă Mizil, pe Drumul Vinului, se găseşte o adevărată așezare cu aspect dacic.

Construcțiile din piatră, lemn și stuf sunt rupte parcă din filmul Burebista. Complexul agroturistic este unic și le oferă turiștilor o experienţă pe care nu au cum să o uite.

 

Aşa a reuşit în doi ani, Cornel Dinicu, investitorul în vîrstă de 45 de ani, care a ridicat  Ferma Dacilor, să atragă pe lângă turiştii obişnuiţi, vedete sau politicieni care au apreciat locul şi au revenit la fermă.

“Am vrut să creez ceva unic şi cred că am şi reuşit. Nu o spun eu, ci turiştii. Cei care au venit la fermă au găsit nu doar ineditul ci şi relaxarea. Dorm în paturi pe buşteni de lemn şi totul este numai piatră şi lemn în cameră. Căsuţele sunt rotunde, construite similar cu cele din timpul dacilor. Sunt acoperite cu stuf şi se încadrează perfect în peisajul zonei. Mai mult, din cameră lipsesc televizoarele, aşa că liniştea fermei este tulburată doar de zgomotele făcute de animalele pe care le creştem, de ciripitul păsărilor şi de sfârâitul fripturii la proţap”, ne-a împărtăşit Cornel Dinicu.  

 Oaza de relaxare se întinde pe 30 de hectare, de unde nu lipsește ferma de animale crescute bio, din care sunt pregătite și preparate unice, după rețete secrete vechi, readaptate.

 

Iepurii, găinile, raţele, gâştele bibilicile, fazanii dar şi căprioarele şi porcii mistreţi sunt crescuţi doar cu hrană ecologică. Porcii de mangalița, care nu au colesterol și preparate ca la curțile boierești de pe vremuri, sunt crescuți în semi-libertate.

“Avem preparate unice care au cucerit chiar şi chefi celebri din România, care au vizitat ferma noastră. Nu am să dau nume, pentru că ţin la intimitatea clienţilor, dar un astfel de chef pe care îl vedem jurizând la televizor, s-a îndrăgostit de mielul preparat de noi aici, copt la foc mic, peste 12 ore. Este un deliciu. Facem tot felul de reţete reinterpretate, dar totul se găteşte autentic, la foc de lemne, ore în şir”, a mai adăugat proprietarul fermei.

 Nici distracţiile nu lipsesc de la ferma dacilor. Cursuri de călărie, trasee pentru cicloturism și escaladă, excursii pe ATV- uri pe dealurile de la Tohani, sunt doar câteva din atracţii.

Cornel Dinicu crede însă că cea mai inedită atracţie vor fi căsuţele pe sub care vor umbla lupi. “Pentru început voi cumpăra 10 luni, deja facem demersurile pentru a obţine autorizarea de mini grădină zoologică, iar totul va fi perfect sigur”, a mai adăugat investitorul. 

Galerie FOTO Ferma Dacilor de la Tohani, Prahova

ferma indicator

ferma dacilor interior

 

ferma dacilor tohani

ferma dacilor tohani

ferma dacilor camera