Garda de Mediu Prahova a amendat cu 50.000 de lei firma care ar fi compromis captarea de apă a comunei Valea Doftanei prin defrișări

0

Garda de Mediu Prahova a reacționat în urma sesizării Primăriei Valea Doftanei privind compromiterea unei surse de apă a comunei în urma unor tăieri de arbori. Observatorul Prahovean a publicat mai multe articole pe acest subiect.

Primăria Valea Doftanei a solicitat măsuri ferme ale autorităților de mediu și silvice, după ce activitățile forestiere în zona captării de apă Valea Urșilor au compromis alimentarea cu apă a populației.

„Incredibil și inacceptabil! După ani de zile și zeci de adrese în care atenționAm Direcția Silvică Prahova de faptul că prin exploatări forestiere în zona captărilor de apă se pune în pericol sănătatea oamenilor, fenomenul nu a fost stopat. Exploatarea forestieră se face în amonte, rampa de buștean este lângă captare, funicularul trecând chiar pe deasupra captării. Continuarea lucrărilor va duce la compromiterea acestei captări, care asigură 40% din necesarul de apă, pentru minimum 5,6 ani, perioada în care, posibil, s-ar stabiliza solul. Nu înțeleg ignoranța celor de la Romsilva!” a declarat primarul comunei, Lucian Costea.

Demersul edilului a venit după ce oamenii care locuiesc în zonă au sesizat că sunt în imposibilitatea de a folosi apa care ajunge la chiuvetele lor plină de noroi.

Detalii aici: „Nu vom mai accepta drumuri distruse și captări compromise!” Război între Romsilva și Primăria din Valea Doftanei

După ce incidentul a devenit public, pe fir au intrat atât polițiștii Serviciului de Ordine Publică Prahova, care s-au sesizat din oficiu, cât și autoritățile silvice și cele de mediu.

Astfel, reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești au constatat în teren că tăierea din zona captării de apă a 86 de cioate de arbori de diferite specii s-a făcut ilegal, fără aprobare din partea Ocolului Silvic Doftana, motiv pentru care în cauză a fost întocmit și un dosar penal.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu Prahova au aplicat firmei responsabile, Matrafor SRL, o amendă de 50.000 de lei

Documentul Gărzii de Mediu Prahova, transmis la solicitarea ziarului Observatorul Prahovean:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău