Dosar penal pentru tăierea ilegală a 86 de arbori din Valea Doftanei

0

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Prahova s-au sesizat din oficiu, joi, 23 septembrie, cu privire la faptul că într-o zonă împădurită din comuna Valea Doftanei sunt 86 de cioate provenite de la arbori tăiați fără drept de către reprezentanții unei societăți care se ocupă de exploatările forestiere. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Firma cu pricina este SC Matrafor SRL, cu sediul în Teșila, care are ca obiect de activitate exploatările forestiere. Este aceeași firmă care desfășoară acest gen de activități și în zona captării de apă Valea Urșilor, activități din cauza cărora este compromisă alimentarea cu apă potabilă a populației.

Citește și: „Nu vom mai accepta drumuri distruse și captări compromise!” Război între Romsilva și Primăria din Valea Doftanei

Din spusele reprezentanților Gărzii Forestiere Ploiești, tăierea  celor 86 de cioate de arbori de diferite specii s-a făcut ilegal, fără aprobare din partea Ocolului Silvic Doftana.

„ Societatea aceasta avea nevoie de un sistem funicular pentru transportul lemnului pe teren abrupt. Extragerea ar trebui să fie făcută fără a atinge alți arbori. Numai că nu s-a întâmplat asta, iar  firma în cauza și-a atribuit în mod abuziv dreptul de tăiere ilegală din care au rezultat cele 86 de cioate de arbori. Agenții constatatori au mers în teren și urmează să sesizăm ASFOR (Asociația Forestierilor din România), cu intenția retragerii atestatului de exploatare forestieră pentru această societate. Ne vom constitui parte civilă în proces”, a declarat Viorel Mihălcioiu, inspector al Gărzii Forestiere Ploiești.

Și asta pentru că, în urma verificărilor efectuate, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, conform art.107,alin.1, lit.c, din Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Polițiștii continuă cercetările alături de specialiști ai Gărzii Forestiere și ai Direcției Silvice Prahova.

foto cu caracter ilustrativ

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău