- Publicitate -

În plină pandemie, doi tineri au avut curajul să deschidă Krit, singurul magazin de hobby-uri din Ploiești. Cum arată alternativa sănătoasă și distractivă a jocurilor video – FOTO

Unde mergeți? M-a întrebat taximetristul pe care l-am rugat să mă ducă la magazinul Krit. „Buna Vestire, 55, este adresa.”, i-am răspuns. „Ce este acolo? Unde vă las?”. „Păi sincer, nu știu nici eu cum arată. Este un magazin de hobby-uri!”. Pauză… „Cum adică? N-am auzit niciodată de așa ceva. Pot să vin și eu să văd cum arată?” FOTO la finalul textului.

Și uite așa am trecut eu pentru prima dată pragul unui magazin de hobby-uri, însoțită de taximetristul care mă adusese la adresă și care era la fel de curios ca și mine.

Poate vă întrebați de unde am auzit eu de existența acestui magazin. Din locul unde se fac și se desfac toate meandrele femininului: la coafor, mai exact la salonul Monalisei!

Antuza Gruiescu și Teodor Matiș sunt doi tineri din Ploiești care s-au hotărât să își transforme pasiunea în afacere. Și ce poate fi mai frumos decât să lucrezi ce îți place?

Inițial gândit ca un loc de întâlnire cu prietenii, ca un fel de cafenea combinată cu jocurile de masă, din cauza pandemiei și pe perioada acesteia, profilul principal este cel de magazin. De la clasicele Monopoly și Dixit și până la complicatul Dungeon & Dragons, găsești la Krit aproape orice.

Iar în această perioadă de izolare jocurile de masă, așa-zisele Board Games, sunt binevenite într-o familie, în orice familie.

Totul a pornit din dorința celor doi antreprenori de a avea parteneri de joacă. „Tu ce vrei de fapt?”, a întrebat-o Teo pe Antuza într-o zi. „Vreau să avem o cameră unde să ne jucăm D&D (Dungeons&Dragons – n.r.) fără să ne mai stresăm, fără să ne mai strângem la cineva acasă!”, a venit răspunsul ei. Și așa a luat naștere Krit.

Mai bine de doi ani de zile a durat documentația pentru proiect, care a fost deschis cu o investiție inițială de 50.000 de euro. Din aceștia, 25.000 au fost fonduri proprii iar 25.000 fonduri nerambursabile accesate prin programul Start Up Plus. Dar, ca orice la noi în țară, a fost multă birocrație la mijloc, au avut nevoie de multă răbdare și nervi de oțel. Într-un final, după mai bine de doi ani de la demararea acțiunii, au ajuns să deschidă magazinul. Doar magazinul deocamdată…

Deși incinta este prevăzută cu „sală de joacă”, aceasta nu este funcțională. Pandemia nu permite, așa că Teo și Antuza mai au de așteptat până să își vadă visul complet realizat. Până atunci se ocupă de magazin în speranța în care, cât de curând, vor putea da drumul și la sala de jocuri.

„Cum v-a afectat pandemia?”, i-am întrebat. Au început să râdă amândoi. „Păi, nu prea știm. Noi am deschis abia anul trecut, deci în plină pandemie. Nu știm cum ar fi fost înainte. Dar lucrurile merg oricum. Mai ales după ce am deschis și magazinul online – https://krit.ro/ -, avem comenzi din toată țara, nu doar din Ploiești. Așa că lucrurile merg, din fericire. Lumea stă acasă, așa că… se joacă.”

Introducere în tainele Dungeons & Dragons

Când i-am rugat să îmi arate și mie celebrul Dungeons&Dragons, imediat Antuza a venit cu o cutie mare și o planșă cu pătrățele… multe pătrățele. A început să scotă din cutie figurine fantastice: dragoni, elfi, barzi, fișe de profil al personajelor, și… zaruri. Foarte, foarte multe zaruri. Dar nu zaruri normale cu 6 fețe. Seturi de zaruri cu până la 20 de fețe. Acestea, așa cum am aflat de la ea, sunt speciale pentru jocurile de tipul acesta.

Când a început să îmi povestească îmi suna totul cunoscut. Și brusc mi-am adus aminte. În serialul Stranger Things mai văzusem jocul respectiv, iar atunci nu înțelesesem exact cum se desfășoară și care sunt regulile. M-a edificat însă Antuza. Da, jocul e cu adevărat complex. Și pare o alternativă mult mai sănătoasă la jocurile video. În plus, interacțiunea partenerilor de masă este exact ce au nevoie oamenii din ziua de azi: colaborare, lucrul în echipă pentru atingerea unui scop comun.

Există seturi de figurine dedicate acestui joc, seturi de zaruri și alte accesorii. Totul pare foarte complicat. Dar acestea sunt pentru cei avansați. Pentru începători există Dungeons & Dragons Starter Set, cu povești predefinite. Este modul ideal de a te iniția în tainele acestui joc care a dat naștere unei adevărate comunități de oameni pasionați.

Ce altceva mai găsești la Krit

Însă la Krit nu au doar jocuri și accesorii D&D. La ei găsești multe alte jocuri de masă și figurine, iar dacă ești fan Harry Potter, sigur o robă îți va face mare plăcere. Au și tricouri, portofele și multe asemenea care, în mod sigur pot constitui un cadou ideal.

Mi-a atras atenția un joc cu carduri pentru vârsta 18+. Shit Happens se numește și constă într-o serie de carduri care au trecute pe ele situații jenante în viața oricui. Nu e complicat și, la o întâlnire cu prietenii (vaccinați), la o petrecere după pandemie, poate constitui o sursă de distracție maximă.

Pentru cei mai mici, dar totuși trecuți de 8 ani, oferta este generoasă. De exemplu Ticket to Ride Europe (care la copiii mei a prins foarte bine), pentru 2-5 jucători sau Activity, în care trebuie să descrii concepte, verbal, prin mimat sau desenat. Este un joc ideal pentru dezvoltarea abilităților cognitive și de comunicare. Poate fi jucat de 3 până la 16 jucători. Pe lângă acestea există și numeroase jocuri de cărți, seturi de magneți, căni, brelocuri și insigne. Și lista poate continua.

Foarte important de menționat este faptul că în acest magazin nu găsești decât produse originale, cu licență și nu fake-uri din acelea de care este invadată piața noastră.

Deci, dacă vă interesează cum arată un magazin de hobby-uri (singurul de acest fel din Ploiești), dacă doriți să vedeți live produsele lor, faceți-le o vizită pe strada Buna Vestire la nr.55. Dacă nu aveți timp să le treceți pragul, aruncați un ochi pe site-ul lor www.krit.ro. Sigur vă va plăcea ce veți găsi acolo.

Până trece pandemia și vă veți putea bucura pe de-a-ntregul de ce are Krit de oferit, merge să vă jucați și de acasă. După aceasta însă, nu veți avea nicio scuză dacă nu le treceți pragul.

Galerie FOTO

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Marian Godină, reacție după ce ministrul Educației a reacționat la acuzațiile de plagiat: „Domnule ministru, nu mai bine vă dați dumneavoastră demisia?”

Jurnalista Emilia Șercan a susținut, luni, că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a plagiat într-o lucrare din trecut și că, acum, prin funcția deținută, încearcă...

Când revin ploile în Prahova. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

După o perioadă cu temperaturi mult scăzute față de cele normale și ninsori în zona de munte, meteorologii au anunțat, luni, că această săptămână...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Marian Godină, reacție după ce ministrul Educației a reacționat la acuzațiile de plagiat: „Domnule ministru, nu mai bine vă dați dumneavoastră demisia?”

Jurnalista Emilia Șercan a susținut, luni, că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a plagiat într-o lucrare din trecut și că, acum, prin funcția deținută, încearcă...

A incendiat o mașină și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ciorani au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 35 de ani, bănuit de...

Când revin ploile în Prahova. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

După o perioadă cu temperaturi mult scăzute față de cele normale și ninsori în zona de munte, meteorologii au anunțat, luni, că această săptămână...

TCE Ploiești: Se suspendă, începând cu 1 octombrie, traseu 40 barat

SC Transport Călători Express (TCE) a anunțat, luni, suspendarea, începând cu 1 octombrie, a unui traseu în Ploiești. Este vorba de traseul 40 barat,...

Un medic cardiolog prins în flagrant când lua mită 1.000 de euro

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici cardiologi din Timişoara a fost prins în flagrant când lua mită 1.000 de euro. Marian Gaşpar, șeful Secţiei de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -