Un prahovean susține că a rămas fără permis pe DN 1, deși nu a consumat alcool: ”Doar am dat cu spirt în mașină! Am cerut să fac și testul de sânge” UPDATE

4

Un șofer din Prahova a rămas fără permis de conducere după ce polițistul i-a arătat rezultatul etilotestului: 0,07. Bărbatul, care este diabetic și care a fost tratat recent de leucemie, susține că este nevinovat și a cerut recoltarea de probe biologice. ”Nu am făcut altceva decât să mă dau cu spirt pe mâini și prin mașină, ca să mă protejez de coronavirus”.

UPDATE Reacția IJP Prahova: Aparatul etilotest măsoară cantitatea de alcool identificată în aerul expirat la momentul testării. Totodată, conducătorul auto a solicitat prelevarea de probe biologice de sânge, iar pe baza rezultatelor obținute de la Serviciul de Medicină Legală Prahova se va aplica suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice sau restituirea permisului de conducere.

M.C. a povestit, în exclusivitate pentru observatorulph.ro, ce i s-a întâmplat.

”Duminică, 11 octombrie, dimineață, am trecut pe la un prieten, în Sinaia, să beau o cafea. Când am plecat de la el, în mașină, m-am spălat cu spirt pe mâini și am dezinfectat volanul, schimbătorul de viteze și bordul pentru că sunt diabetic și recent tratat de leucemie. Vă dați seama că având aceste boli nu pun gura pe alcool și vreau să mă protejez cât mai bine de covid” susține șoferul.

Bărbatul nu a apucat să conducă mai mult de câteva sute de metri, când a fost tras pe dreapta de un polițist de la Rutieră.

”Imediat ce am ieșit în DN 1, am fost oprit de un polițist. Acesta mi-a spus când am deschis geamul să-i dau actele că i-a venit un damf de alcool și m-a pus să suflu în etilotest. Spre surprinderea mea, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,07!” povestește șoferul.

Acesta a solicitat agentului de poliție să i se recolteze probe de sânge, lucru care s-a și întâmplat la Spitalul Orășenesc Sinaia.

”Aștept rezultatul probelor biologice pentru care am achitat deja 220 de lei pentru a îmi recupera permisul de conducere. Am apelat la ziarul dvs. ca să-i avertizez pe șoferii care se dezinfectează cu spirt să nu o facă în mașină, ci afară, ca să nu pățească prin ce am trecut eu”. Vom reveni cu detalii și rezultatul analizei de sânge.

 

 

 

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

4 COMENTARII

 1. Tot așa ceva i sa întâmplat și socrului meu duminică dimineață în timp ce venea de la târg de la Băicoi .De la șervețele dezinfectante a avut o alcoolemie de 0,03

 2. O sa iasă la sânge 0,00000 și ramai cu o paguba de 220 ron și timpul pierdut pentru recuperarea permisului. Cunosc câteva cazuri petrecute în aceasta perioada din aceleași motive.

 3. pe bune? a mancat servetelele alea? cam cate pachete?
  si de la berea fara alcool iese daca o bei dupa un pahar de vodka…

  pentru a avea 0,07 alcoolemie trebuie sa bei cam o sticla de vin (singur), deci ma indoiesc ca a indicat alcooltestul ala o valoare asa mare doar de la vapori.

 4. tom tom, fi amabil si citeste randurile de mai jos. Nu mai da informatii false. O sa vezi cam ce alcoolemie vei avea dupa o sticla de vin…
  „Aparatele performanţe de depistare a alcoolemiei, intrate nu demult în dotarea Poliţiei Rutiere, pot pune în evidenţa concentraţii cuprinse între 0,05 şi 0,08 grame la mie alcool în sânge, concentraţii care, spun legiştii, pot fi determinate chiar şi de consumul unor conserve pe bază de oţet.

  Alcoolemia:
  * 100 ml votcă – 0,45 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore;
  * 100 ml palincă – 0,64 grame alcool pur la mie, care se elimină în 4 ore şi 10 minute;
  * 100 ml lichior de 30 grade – 0,34 grame alcool pur la mie, care se elimină în 3 ore şi 10 minute;
  * bere de 500 ml – 0,20 grame alcool pur la mie, care se elimină în maxim 2 ore;
  * 1 litru de vin – între 1,02 şi 1,37 grame alcool pur la mie, în funcţie de tăria vinului, care se elimină între 7 ore şi 9 ore.”

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău