- Publicitate -
- Publicitate -

Ședință la CSM Ploiești, după ce sportiva Sabina Enache a fost umilită de șeful clubului Dănuț Burghelea. Sabinei i-a fost înjumătățită indemnizația, deși aceasta reprezintă România la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică – LIVE

FOTO: Problema câinilor din parcurile ploieștene. Prea multe exemplare lăsate de stăpâni fără lesă și fără botniță în cazul raselor agresive

Data:

Poate mai mult decât în alți ani, parcurile ploieștene sunt pline. Oamenii vor să se bucure de plimbările în aer liber, mai ales că nu puțini au renunțat la plecările în concedii.

- Publicitate -

Pe acest fond există o problemă, pe care mai mulți ploieșteni ne-au sesizat-o: câinii lăsați liberi prin parcuri.

Desigur, nu toți proprietarii de câini sunt lipsiți de respect față de ceilalți oameni care se plimbă, față de copiii care se joacă, însă sunt legi pe care unii le ignoră total.

O cititoare ne-a relatat: ”Sunt cu cei mici în parc, la Cuza, și sunt nevoită să stau cu ei țintuită pe o bancă, deoarece câinii cu stăpân umblă bine mersi, prin parc, fără lesă. Copiii nu se pot juca deoarece, în momentul în care o fac, câinii latră și se reped spre ei. Vi se pare normal? Dacă tot te plimbi cu animalul într-un parc, unde NU este loc special pentru câini, măcar să stea în lesă, nu? Vă atașesz și câteva poze.” (galerie foto la final)

- Publicitate -

Un alt cititor, povestește o experiență din parcul de la Sala Sporturilor: ”Eram cu doi copii, de 4 și 6 ani. Stăteam pe bancă, urmărindu-i cum se joacă pe alee. Un câine de talie mare s-a repezit către fiul meu mai mic, trântindu-l pe asfalt. S-a dovedit a fi jucăuș, nu agresiv, însă asta nu înseamnă că nu se putea întâmla ceva grav. Menționez că și eu am doi câini minunați, de talie mare. Chiar dacă nu au fost niciodată agresivi, nu-mi permit să-i scot la plimbare fără lesă. De această dată îi lăsasem acasă. 

Ceea ce m-a deranjat foarte mult a fost atitudinea stăpânului, un individ în vârstă, care puteai jura că este un ”domn respectabil”. Cu un zâmbet arogant, apostrofându-l că nu își ține câinele de talie mare în lesă, mi-a răspuns: ”Ei, asta-i acum, doar nu ți-ai luat parc pentru plozii tăi…” Cu greu m-am abținut să nu-i aplic o corecție, dându-mi seama că eram totuși în fața celor mici. Din păcate, nici urmă de polițist prin zonă.”

Pe lângă astfel de situații, nu puțini sunt cei care sesizează problema nerspectării obligației stăpânilor de a aduna imediat dejecțiile animalelor de companie.

- Publicitate -

Am adus sesizările și în atenția IPJ Prahova, cu speranța că polițiștii ar putea fi ceva mai atenți la cele relatate de ploieșteni. Este însă și de competența polițiștilor locali, care care trebuie să verifice din ce rasă face parte câinele.

OG 55/2002 prevede regimul câinilor periculoși, respectiv pentru ce rase sunt obligatorii botnițele și lesele.

În calitate de posesori de animale, înțelegem dragostea față de aceste viețuitoare, însă asta nu justifică lipsa de respect față de ceilalți oameni, în cazuri ca cele relatate în acest articol.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

15 COMENTARII

  1. Mai sunt astfel de cetateni si prin zona de nord a Ploiestiului.Mai exact in parcurl de langa Colegiul Nichita Stanescu,dar si la cel de langa scoala 8 care poarta numele Grigore Moisil.Am intalnit si in acest parc cetateni care detin cel putin 5-7 caini de talie mare si mijlocie,dar in parcnu vor sa-i tina in lesa si botnita.Acesti proprietari pretind ca nu sunt periculosi cainii lor dar pot face oricand victime.Ii vedeti zilnic dupa pranz
    Mai sunt altii care detin caini de talie mica precum:caniche,bishon,tekeli,coker spaniel,pikinezi,etc.As solicita ca legea sa prevada si pentru aceste astfel de categorii de caini obligatia ca pe strada sa fie tinuti in lesa si botnita,chiar daca nu sunt specii chiar atat de periculoase.Asta pentru ca multi stapani de animale de companie nu inteleg ca pe domeniul public nu are voie oricine sa faca dupa cum vrea el.Trebuie luate masuri identice impotriva animalelor de companie care au stapan,dar si impotriva cainilor comunitari care foarte des pot face pericol oricand.Haite de caini comunitari gasiti aproape de fostul complex Gostat de pe str Cameliei,in zona garilor sud si vest dinPloiesti,zona Malu Rosu(capat 44-Profi si Penny),UPG,zona Albert spre Carrefour langa Restaurant Regina Zorilor

  2. Pe lângă faptul ca nu este normal sa se facă poze fără a se blureze fata persoanelor care au fost pozate fără consimțământ, doamna din parcul de la cuza cu cei 2 copii nu a precizat faptul ca băiețelul dânsei de vro 6 ani cred, alerga pe lângă câini intenționat pentru a le atrage atenția. Niciun câine din parc nu este agresiv, nu latră persoane. Și ce caută o doamna cu 2 copii mici intr un parc unde nu este niciun loc de joaca pentru copii, si tot nu pleacă daca știe ca nu îți poate tine copii sa nu se ducă la câini ? :/

  3. Este păcat că dați curs unei sesizari facute de către un om al străzi cu papuci roz care lungeste băncile la Cuza. Legea 60/203 privind câinii periculoși definește ceea ce înseamnă câine potential periculos care trebuie să poarte botniță ” atacă fara să
    fie provocat oameni sau animale”.

  4. Pe langa faptul ca fetele persoanelor trebuiau blurate, deoarece sunt facute fara consimtamant si pot sa dau in judecata si site ul si femeia care mi a facut poze. Cainii din parc nu sunt agresivi, nu musca si nu latra, sunt foarte prietenosi si stapanii lor sunt niste oameni de exceptie. Ce cauta doamna cu 2 copii mici intr un parc fara loc de joaca? De ce il lasa pe fiul ei sa alerge prin tot parcu? Pentru ca eu l am vazut cum se ducea numai la caini ca sa vina la el. Femeia a fost absurda pentru ca acel caine care a venit la ea nu a latrat pe nimeni doar a venit la baietel, pentru ca baietelul voia sa se joace cu el. De toti boschetarii care vin si dorm in parcu ala de nu ai loc de ei nu se plange nimeni si sunt mai periculosi decat niste caini pentru ca sunt si turmentati…

  5. Inainte de toate ar fi trebuit sa va asigurati ca sustinerile si sesizările sunt intemeiate. Ati postat niste poze cu caini si persoane (fara acordul acestora, total ilegal) si gata articolul. Din cate vad nici unul din caini pozati nu face parte din rasele agresive ,pentru a purta botnita, conform legii, prin umare nu sunteti nici informati si nici profesionisti. Cat timp le mai cantati in struna acestor frustrați, agresivi, intoleranti care se pretind oameni?!

  6. Stimata „duamna” din comentariile dumneavoastra intelegem clar ca am ajuns o natie de cretini, si ca ne meritam pe deplin soarta…” ce cauta cu copii in parc…?”, dar tu ce p…a m…i cauti cu cainele in parc, de ce nu il tii in vitrina?.
    Sunte-ti exact pe principiul „prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul…”

  7. Domnule Dan: in primul rand lasati ” papucii roz” si gadilati putin gramatica limbii romane, ca este cam neteda…
    In al doilea rand, TOTI cainii ar trebui sa fie tinuti in LESA, si dupa caz cei agresivi si cu botnita. ( este diferenta mare intre aceste doua obiecte, gasiti detalii in dex…)
    Si in al treilea rand readuc in discutie comentariul doamnei Coca ( ar fi cazul sa adunati si resturile, daca tot ii iubiti asa mult, cu precizarea ca am vazut si persoane care se ocupa de acest aspect!)

    DREPTURILE VOASTRE NU TREBUIE SA II LEZEZE PE CEILALTI, SI INVERS…

  8. Din puţul gândirii: „Ce cauta doamna cu 2 copii mici intr un parc fara loc de joaca?”
    Eu nu am vazut in niciun parc semnul „Accesul copiilor interzis”, in schimb am vazut interzis accesul persoanelor cu caini. Poate se schimba regula in Ploiesti, la initiativa unor oameni „de bine”.

  9. Stiati ca in Keukenhof-Olanada accesul cainilor este permis, insa nu se fumeaza , desi este un parc de lalele?! Stiati ca in Germania caini sunt bineveniti in restaurante si mijloace de transport public. Asta e civilizatia. Si daca va impidicati de un rahat de caine, aveti grija sa nu faceti la fel si cu cel de om, ca e peste tot sj miroase mai urat , cetatenilor implicati si platitori de taxe si impozite! Sau tot cainii fac si rahatul de om , ca daca tot urmariti poate stiti si cine foloseate boschetii dreot wc public.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -