Un tânăr din Balta Doamnei s-a hotărât să devină pompier după ce a salvat viața unui copil dintr-un accident. De la șofer, la șef de promoție! FOTO-VIDEO

alberto_petre_42039.JPG

alberto_petre_42039.JPGAre doar 21 de ani, dar o experiență de viață cât dublul vârstei sale. Este vorba despre Petre Ionuț Alberto, din comuna prahoveană Balta Doamnei, unul dintre șefii de promoție ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Ionuț Alberto a urmat calificarea de maistru militar auto și urmează să fie încadrat la structurile Poliției.

A rămas orfan de mamă pe când avea 9 ani, a fost crescut de bunică, după finalizarea liceului a luat drumul străinătății, însă dorul de casă și dorința de a-și găsi rostul în țara sa l-au adus înapoi. Și-a dorit să devină pompier în urma unei intervenții în care a fost îngerul păzitor al unui copil implicat într-un accident rutier.

Se întâmpla în 2017 în dreptul unui magazin unde intrase pentru niște cumpărături. Momentul impactului, la care a fost martor, este unul care l-a marcat, iar stările trăite atunci îi sunt încă vii. Își amintește cum auzea în jurul lui să meargă să dea ajutor. Trupul și sufletul parcă i s-au decuplat. Fizic, rămăsese nemișcat, sufletește însă pornise spre locul unde auzea o voce de copil. A reușit să se adune și să ajungă cu totul în locul unde viața se lupta cu moartea, unde a avut parte, pentru prima dată, de imaginea trupurilor prinse între fiarele contorsionate și unde un copil striga după ajutor și după mama sa. I-a adus cineva o foarfecă, a tăiat centura, a scos copilul și l-a ținut imobilizat. Norocul a fost că în zonă au trecut și două persoane care erau paramedici. (Vezi VIDEO mai jos)

Două persoane au murit atunci, iar copilul și mătușa acestuia, căruia cel mic îi spunea mamă, au supraviețuit. Nu mai știe nimic de el, dar din acel moment a conștientizat că vrea să întărească rândurile salvatorilor.

Alberto a fost dintotdeauna un copil conștiincios și pasionat de sport și mașini. A făcut box, avându-l ca antrenor pe celebrul Titi „Prosop“, a învățat, a urmat cursurile Colegiului Tehnic „Lazăr Edeleanu“ din Ploiești și a fost singurul din clasa sa care a luat Bacalaureatul din prima sesiune.

După întâmplarea care avea să-i deschidă ochii către ceea ce-și dorește în viață, a decis să-și depună dosarul pentru admiterea la Școala de Pompieri de la Boldești. Însă nevoia de bani, de stabilitate, i-au purtat drumurile în afara țării, unde timp de zece luni a lucrat ca șofer. Nu și-a găsit locul, iar în 2018 a decis să meargă mai departe cu înscrierea la Pompieri. Nu a reușit, dar viața și, mai ales, sportul l-au învățat să nu renunțe după prima lovitură. Așa că la începutul lui 2019, îl găsim pe tânărul prahovean pe lista admișilor la Școala de la Boldești.

Au urmat câteva luni în care domeniul de studiu l-a fascinat. A învățat multe atât pentru meseria spre care a pășit, dar și pentru viața de zi cu zi: de la cum să se gospodărească, până la cum să-și păstreze cumpătul în cazul situațiilor dificile și, ulterior, după ce a depășit momentul să se detașeze. Și asta pentru că trebuie să fie apt pentru noile provocări.

Nu de puține ori, Ionuț Alberto a fost surprins în sala de studiu pregătindu-se pentru ore și pentru examene. A știut din start că o medie mare îi va aduce o repartiție bună, cât mai aproape de casă.

Iar munca sa a dat rezultate, fiind primul, cu media 9,44, dintre cei 24 de elevi care au urmat calificarea de „maistru militar auto”. Va lucra în structurile Poliției, lucru posibil datorită faptului că Școala de Pompieri pregătește maiștri militari auto pentru toate „armele“ Ministerului Administrației și Internelor.

Examenul de absolvire a constat în probe practice, scrise şi orale.
Ceremonialul de înălțare în grad a celor 301 absolvenți din promoția noiembrie 2019 are loc pe 29 noiembrie.

Atât pentru eroul nostru, cât și pentru colegii săi urmează șase luni în care vor fi luați sub tutelă, iar după acest moment vor trebui să fie pe cont propriu, să ia decizii contra timp, să aibă curaj, prezență de spirit și, înainte de toate, plece la orice intervenție cu gândul că viața va avea câștig de cauză.

VIDEO: Ionuț Alberto Petre, șef de promoție Școala de Pompieri Boldești

Foto:

alberto_petre_926e3.JPG

WhatsApp_Image_2019-11-28_at_15.18.42_f150c.jpeg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău