Angajări ilegale la Primăria Ploiești, descoperite de Camera de Conturi

0
20190503_123557_2a25a.jpg

20190503_123557_2a25a.jpg

Un control al Camerei de Conturi Prahova, efectuat recent la Primăria Ploiești, a scos la iveală angajări ilegale. Responsabilii indicați de auditorii externi au fost edilul Adrian Dobre și consilierii locali care au votat organigrama instituției. ”Au angajat cheltuieli nelegale” au menționat reprezentanții Camerei de Conturi.

Potrivit raportului de control, în organigrama Primăriei Ploiești votată în consiliul local în decembrie 2016 și valabilă inclusiv pentru anul 2018 s-a înființat un Compartiment de Control Financiar de Gestiune, aflat în subordinea primarului.

Citește și Camera de Conturi a descoperit că Primăria Ploiești nu a înregistrat și valorificat fierul vechi din demolarea podului de lemn

Noua structură prevede trei posturi de execuție, consilier clasa I, în condițiile în care, potrivit legislației în vigoare, această activitate nu se organizează în cadrul unităților administrativ teritoriale.

Citește și Primăria Ploiești a plătit firmei Rosal ”măturatul manual” pe străzi aflate în șantier. Viceprimarul Ganea a dat vina pe RASP

Primăria a organizat și un concurs pentru ocuparea unui post în noul compartiment, ulterior funcționarul respectiv fiind mutat în alte structuri ale primăriei.

Camera de Conturi consideră că înființarea compartimentului respectiv are ca efect angajarea de cheltuieli nelegale, persoanele responsabile indicate în procesul verbal întocmit de auditori fiind primarul Adrian Dobre, respectiv consilierii locali care au aprobat organigrama instituției.

Totuși, în acest context, merită amintit faptul că noul compartiment și angajarea funcționarului respectiv s-au realizat cu acordul Agenției Funcționarilor Publici!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău