20190503_123557_2a25a.jpg

Un control al Camerei de Conturi Prahova, efectuat recent la Primăria Ploiești, a scos la iveală angajări ilegale. Responsabilii indicați de auditorii externi au fost edilul Adrian Dobre și consilierii locali care au votat organigrama instituției. ”Au angajat cheltuieli nelegale” au menționat reprezentanții Camerei de Conturi.

Potrivit raportului de control, în organigrama Primăriei Ploiești votată în consiliul local în decembrie 2016 și valabilă inclusiv pentru anul 2018 s-a înființat un Compartiment de Control Financiar de Gestiune, aflat în subordinea primarului.

Citește și Camera de Conturi a descoperit că Primăria Ploiești nu a înregistrat și valorificat fierul vechi din demolarea podului de lemn

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Noua structură prevede trei posturi de execuție, consilier clasa I, în condițiile în care, potrivit legislației în vigoare, această activitate nu se organizează în cadrul unităților administrativ teritoriale.

Citește și Primăria Ploiești a plătit firmei Rosal ”măturatul manual” pe străzi aflate în șantier. Viceprimarul Ganea a dat vina pe RASP

Primăria a organizat și un concurs pentru ocuparea unui post în noul compartiment, ulterior funcționarul respectiv fiind mutat în alte structuri ale primăriei.

Camera de Conturi consideră că înființarea compartimentului respectiv are ca efect angajarea de cheltuieli nelegale, persoanele responsabile indicate în procesul verbal întocmit de auditori fiind primarul Adrian Dobre, respectiv consilierii locali care au aprobat organigrama instituției.

Totuși, în acest context, merită amintit faptul că noul compartiment și angajarea funcționarului respectiv s-au realizat cu acordul Agenției Funcționarilor Publici!

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Marius Nica
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg