fbpx

spitalul voila.jpg

Ca urmare a apariției în media a anunțului privind dispariția minorului Vraicu Cosmin Viorel, de la Spitalul Voila, directorul instituției, Irina Minescu s-a arătat vădit deranjată de o astfel de știre. Reacția este explicabilă ținând cont că acest incident care, din surse neoficiale, nu ar fi tocmai o premieră scoate la iveală punctele nevralgice ale securității copiilor internați aici. Vă reamintim că la Spitalul Voila din Câmpina funcționează două secții destinate minorilor cu probleme psihice: secţia sanatorială de psihiatrie de copii şi adolescenţi şi compartimentul de psihiatrie pediatrică acuţi.

În mod normal, ca un copil să poată pleca de acolo este necesar acordul conducerii unității medicale, iar minorul să fie însoțit obligatoriu de un membru al familiei.

Spitalul este împrejmuit, supravegheat la intrare inclusiv video, există anumite bariere perimetrale, iar intrarea se face pe bază de cartelă. Cu toate acestea, se naște întrebarea cum de este posibil ca unii copii să „evadeze” de aici?

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Răspunsul ni l-a oferit chiar directorul instituției. „La secțiile de copii, unde sunt două asistente medicale de serviciu, care au în grija 25-30 de copii, aceștia pot profita de un moment de neatenție și se strecoară, de obicei sărind gardul, și pleacă din spital. Răspunderea supravegherii revine asistenților medicali de serviciu. Sunt regretabile aceste evenimente și, totuși, rare, în condițiile în care în spital numărul mediu de pacienți internați este de 430, dintre care 40 de copii acum”, ne-a precizat Irina Minescu. 

Șefa Spitalului Voila a menționat că motivele pentru care acești minori sunt tentați să fugă sunt direct legate de modul dezordonat de viață, caracterizat de vagabondaj, lipsa unei familii, a unui mediu adecvat. În privința viitorului acestora, previziunile nu sunt dintre cele mai bune.

„Cei pe care îi putem ajuta într-adevăr sunt cei care într-un fel sau altul au un suport familial adecvat... Din păcate, prea puțini”, a completat Irina Minescu.

Deși susține că personalul este depășit de numărul prea mare de pacienți, directoarea Spitalului ne-a declarat că nu poate fi suplimentat din cauză că “acesta este normativul de personal”.

Din păcate, chiar dacă sunt copii, din cauza problemelor pe care le au, odată ajunși în libertate, aflați nesupravegheați și fără tratamentul adecvat, aceștia pot fi adevărate pericole publice.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, instituția care a făcut apel către presă pentru mediatizarea anunțului dispariției, adolecentul în cauză este din Baia Mare, are 14 ani și se numește Vraicu Cosmin Viorel.
Detalii despre semnalmentele acestuia și modul în care era îmbrăcat la dat plecării din unitatea spitalicească le găsiți AICI.

(Irina Minescu, directorul Spitalului Voila. Sursa foto:ziareph.ro)

ziare ph.jpg

spitalul voila.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg