lavinia-cursaru-ploiesti

lavinia-cursaru-ploiesti

Domnule primar,
Nu știu dumneavoastră ce știți, însă după toate sursele mele la Direcția Generală de Dezvoltare Urbană (DGDU) este o dilaila și un discreționarism de crapă dezvoltatorii de la atâta venit în vizită între orele 16.00 – 21.00 – 22.00 la Doamna.

Doamna este, firește, arhitectul șef Cristina Herția – tipa mult prea slab pregătită profesional ca să fie capabilă să câștige concursul de arhitect șef al orășelului (pardon) Câmpulung la care a candidat de una singură, dar bună pentru Ploiești, ca să parafrazez un slogan electoral celebru.

Întâi (re)citește articolul ăsta ca să vezi ce arhitect șef profi are Ploieștiul: Nu e banc: a candidat de una singură și a ieșit pe locul doi, iar Primăria Ploiești o consolează cu un salariu imens, apartament de serviciu și secretară

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vă reamintesc faptul că dânsa este însă suficient de tupeistă să-și trateze subordonații umili și complici, și în special pe adjunctul Rita Neagu, cu diminutive de genul ”incompetento”, ”incapabilo”. Plus altele mult mai urâte pe care nu le voi reproduce ca să nu roșească pixelii de rușine la fel cu o făceau și cei veniți cu treaba la Urbanism care au asistat șocați, uimiți, blocați, la crizele antologice ale dânsei.

După toate aparențele, arhitecta șefă are arhitecți favoriți și arhitecți nefavoriți. Pe cei favoriți îi ține aproape, îi consultă zi și noapte, îi aplaudă în public pentru proiectele de geniu, pe cei nefavoriți nu.

Uite cu câtă simpatie și delicatețe își tratează Doamna favoriții. Mă rog, favoritele:
Polițistă cu sutienul la vedere, blondă planturoasă și brunetă misterioasă – fetele nostime care își bat joc de Urbanismul Ploieștiului

După informațiile noastre, un arhitect favorit a proiectat un bloc pe strada Someșului 2 a orașului pe care îl conduceți – Ploiești. Blocul a fost ”dezvoltat” de un dezvoltator favorit (că și cu ăștia e la fel, vezi cu maaare atenție cazul Kober). Fiind vorba despre un arhitect favorit și un dezvoltator favorit, blocul nu putea avea parte de un tratament altfel decât favorit. Logic, nu?

Dacă veți verifica, veți constata că această clădire a avut parte, în timp, de un tratament incredibil de prietenos din partea DGDU și că acest tratament coincide cu preluarea funcției de arhitect șef către pupila dumneavoastră, Doamna Herția.

Aici vei descoperi relația atât de specială dintre bloc și arhitectul șef:
Arhitectul șef al Ploieștiului, marionetă a dezvoltatorilor imobiliari

Acum vă propun spre obligatoria informare și luare la cunoștință niște zvonuri pentru care nu bag mâna în foc. Totuși, știți cum e la domnia voastră în parohia aia plină de oameni care stau cu ochiul pe vizor și borcanul pe perete – nu prea iese fum fără foc. Dacă nu știți că așa e, întrebați-l pe domnul viceprimar Ganea că sigur știe el ceva.

Ei bine, există voci care referitor la blocul de pe Someșului 2 – care acum vinde apartamente pe toate site-urile imobiliare și pe site-ul proprie – spun că a băgat-o în mare dilemă și un soi de blocaj funcțional, emoțional și sentimental pe doamna Lavinia Cursaru, șef Serviciu Verificare și Control Documentații Publice. Și știți bune că dânsa nu se pierde chiar ușor cu firea. E chiar renumită pentru vederea selectivă și firea răzbunătoare la maxim.

Bârfoteca sună cam așa – dezvoltatorul de pe Someșului 2 a venit la Urbanismul doamnei Herția cu un dosar de modificare a Autorizației de Construire. După ce mai beneficiase de o astfel de modificare, în treacăt fie spus.

Până aici nimic nefiresc, ați zice ușor iritat că v-am irosit timpul și ați greși. Informațiile mele incomplete pot fi la fel de bine false sau adevărate pentru că nu am putut să le verific. De ce? Din cauza miserupismului și sictirului proverbial cu care tratează solicitările noastre de informații departamentul dvs. de comunicare condus de Doamna cu salariu nerușinat de mare și nejustificat prin muncă Alina Mihaela Istrătescu Frățilă, aka AMI HandMade.

Aici e pagina lui AMI HandMade aka Alina Mihaela Istrătescu Frățilă, șef Comunicare primăria Ploiești. Dați un clic, poate cumpărați ceva ca să-i mai completați veniturile că de treaba asta se ține. De la primărie ia doar salariul obraznic de mare și nejustificat: https://www.facebook.com/ateliere.cu.dichis.AMI.Handmade/

Dacă am reușit să vă enervez, m-aș bucura pentru că, vă reamintesc, doamna Cursaru s-ar afla într-un cât se poate de solicitant șpagat emoțional și are nevoie de un tradițional necesar șut undeva ca să-și reamintească de ce este șefă de departament. Adică să aplice legea, nu să facă sluj la Doamna și favoriții Doamnei, zic și eu.

Cum unde să aplice Legea? Păi în cazul Someșului 2 lucrurile ar sta cam așa: dezvoltatorul a venit la modificare a Autorizației după ce a anunțat încheierea lucrărilor și a solicitat recepția lor. Care recepție nu a fost făcută pentru că doamnei Cursaru i-ar cam fi frică să o semneze pentru că blocul nu ar respecta prevederile Autorizației de Construire.

Deci doamna Cursaru ar trebui să meargă în control (sanchi!) și să aplice o amendă babană. 100.000 de lei am recomanda noi având în vedere foamea de bani prin care trece primăria! Dar nu o face și stă și suspină înfrigurată prin birouri. De ce nu o face și preferă să suspine cu ochii în monitor? Pentru că, așa cum spuneam, doamna are favoriți și e cam nașpa să te pui cu favoriții ei. (La fel ca la Kober, ce naiba!)

Bagă un ochi aici ca să vezi cum, la fel, Lavinia Cursaru și-a bătut joc de interesul cetățeanului și de fișa postului și a fost bândă cu investitorul abuziv:
Construim Bursa Șpăgii în Ploiești? Precum Kober, dar mai în Centru.

Adică toată lumea de la Urbanism știe că acolo se comite un ABUZ mare cât casa, însă nimeni nu zice nimic pentru că le e frică să nu o supere pe doamna Herția și pe favoriți, dacă vă vine să credeți!

Acum, că ați aflat, ce o să faceți domnule primar? O să o lăsați pe doamna Cursaru să suspine complice? Sper că nu, că păreți un tip sufletist.

Părerea mea, chemați-o la dumneavoastră, mângâiați-o pe creștet și puneți-o să vomite toată cârdășeala, cu lux de amănunte. Pe urmă spuneți-mi și mie ce și cum azi, nu peste 30 de zile cum se mișcă doamna Alina Mihaela Istrătescu Frățilă, aka Ami HandMade. Nu de alta dar, vă repet, apartamentele sunt scoase la vânzare și e posibil ca niște oameni de bună credință să-și ia țeapă.

E păcat să rămâneți așa, cu o imagine de complice. Sau, mai urât, de primar dominat de favoriții doamnei Herția care e clar că o lasă la greu pe doamna Cursaru. Care doamnă ar avea multe detalii picante de spus, și nu doar despre Someșului 2 (cazul Kober, ce naiba!). Părerea mea.

Ne cerem scuze pentru calitatea fotografiei. Doamna Lavinia Cursaru este foarte discretă și n-am avut altă soluție ca să v-o arătăm, să nu fie confuzii.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist de presă scrisă locală din 1993.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg