suspiciune gripa porcina

După ce două persoane au decedat în ultimele 72 de ore, existând suspiciunea de gripă AH1N1, un al treilea caz se află în atenția medicilor.

 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, internat ieri pe secția de Terapie Intensivă, care are simptomatologia întâlnită în cazurile de gripă. Și în acest caz, s-a luat decizia de recoltare de probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino din București pentru a se afla dacă este vorba sau nu de gripă porcină.

Reamintim faptul că duminică s-a înregistrat primul deces la Spitalul Județean Ploiești, existând în acest caz suspiciunea de gripă AH1N1. Persoana în cauză a făcut stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor medicilor de a fi salvată, nu s-a mai putut face nimic. Un al doilea deces s-a înregistrat ieri după-amiază. O femeie care a prezentat la internare probleme cardiace și pulmonare a murit.

Până acum s-a confirmat într-un singur caz că a fost vorba de gripă de tip A, însă sunt așteptate analizele de laborator pentru a se afla dacă într-adevăr sau nu este vorba despre gripă porcină.

 

La cea mai mare unitate medicală din Prahova au fost luate preventiv mai multe măsuri, fiind impuse restricții cu privire la vizitele efectuate de rudele pacienților, iar la Terapie Intensivă a fost interzis accesul.

UPDATE: Bărbatul aflat în stare gravă a decedat în cursul zilei. Potrivit buletinelor de analiză s-au confirmat două cazuri de gripă AH1.