România primește ajutoare externe în lupta împotriva pandemiei de COVID din partea țărilor cu rată de vaccinare ridicată

0

În timp ce sistemul sanitar din țara noastră este în pragul colapsului, țări europene sar în ajutorul României.

Astfel, Italia a trimis 5.200 de doze de anticorpi monoclonali care au ajuns în țară marți seară. Aceste doze sunt tratament pentru cazurile medii și grave de coronavirus.

Ajutorul oferit de Italia vine după ce România a solicitat Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) ajutor în combaterea valului 4 de coronavirus. România a activat Mecanismul de Protecţie Civilă al UE la începutul lunii octombrie, pentru a primi ajutor din partea UE în lupta cu valul 4.

Citește și: Românii au încredere în tratamentul anti-COVID cu anticorpi monoclonali donați de Italia dar nu și în vaccin

O altă țară care a sărit în ajutorul nostru a fost Polonia.

Polonia a trimis 50 de concentratoare de oxigen. Acestea vor merge în județul Iași la spitalul mobil de la Lețcani, care, după 9 luni de inactivitate, a fost redeschis.

Transportul concentratoarelor de oxigen a fost asigurat de țara donatoare.

Concentratoare de oxigen, mai exact 200, am primit și de la olandezi. În urma strigătului de ajutor al României, Olanda a trimis concentratoarele din stocul RescEU.

După tragedia de la Spitalul din Constanța, în data de 7 octombrie, Ungaria și-a oferit sprijinul. Aceasta s-a arătat dispusă să primească pacienți cu coronavirus din România pentru a mai elibera sistemul medical suprasolicitat.

Citește și: Ungaria s-a oferit să ajute România, după incendiul de la spitalul din Constanța: ”Avem capacitatea și vă puteți baza pe noi”

În timp ce alte țări sar să ne întindă o mână de ajutor, România înaintează cu viteza melcului în campania de vaccinare.

Să ne ferească Dumnezeu de momentul în care toate țările Uniunii Europene vor realiza cât suntem de înapoiați și că nu are niciun sens să se chinuie cu noi. Și își vor lua mâna de pe noi și ne vor lăsa să agonizăm în propria prostie.

Să primim tot ajutorul acum, cât ni se oferă. Va veni o vreme când nu se va mai uita nimeni la noi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău