Ce s-a întâmplat la croitoria din Vălenii de Munte după ce o angajată a postat pe Facebook fluturașul de salariu cu ”rest de plată” 23 lei

ITM Prahova a demarat un control la croitoria Tanex din Vălenii de Munte abia la o săptămână după ce o angajată a postat pe Facebook fluturașul de salariu cu ”lichidarea” de 23 lei.

Ionela Angelica Manole, angajata croitoriei Tanex din Vălenii de Munte, a postat pe 15 mai pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

După acest gest, angajata croitoriei a fost băgată în comisia de disciplină, unde i s-a reproșat că a adus prejudicii de imagine companiei și s-a propus concedierea femeii.

Tot atunci i s-a explicat de către conducere că salariul pe luna aprilie i-a fost diminuat pentru că nu și-a îndeplinit norma de lucru.

Experții în dreptul muncii susțin că o diminuare a contractului de muncă este ilegală.

”Salariul lunar este cuvenit pentru munca depusă în cadrul programului normal de lucru stabilit prin contract, respectiv de 8 ore/zi, iar angajatorul nu are dreptul de a reține din suma aferentă” a declarat avocata  Camelia Constantin pentru libertatea.ro.

Patronul croitoriei, omul de afaceri Adrian Băjenaru, susține că angajatele au fost plătite în funcție de timpul lucrat, deși salariile încasate sunt mai mici decât minimul pe economie.

”Sunt salariați direct productivi, care sunt plătiți în funcție de producția realizată și avem un sistem electronic, cod bară, de urmărire a producției realizate, și avem salariați indirect productivi, care sunt plătiți la timpul efectiv realizat, adică la prezență” a spus Băjenaru pentru sursa citată.

Contactat de observatorulph.ro, directorul ITM Prahova, Dumitra Ionescu, a declarat că ancheta va fi finalizată de către ITM București.

”Documentele ridicate de noi, inclusiv ștate de plată, au fost transmise la București deoarece acolo își are sediul social angajatorul” a precizat Dumitra.

Vom reveni cu detalii.

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău