document-primaria-ploiesti-pg.jpg

Primăria Ploiești nu deține, în prezent, plan urbanistic general, zonal și de detaliu, deși legea obligă autoritățile locale să actualizeze aceste documente esențiale odată la zece ani. Profitând de această ”scăpare”, dezvoltatorii imobiliari, în complicitate cu reprezentanți ai Primăriei Ploiești și membrii comisiilor de specialitate, au obținut autorizații de construcții ale unor blocuri cu până la șase etaje în zone exclusiv de case.

După 1989, Ploieștiul nu a avut un plan urbanistic general actualizat odată la un deceniu, așa cum cere legea. Pe cale de consecință, Primăria nu deține nici celelalte planuri urbanistice esențiale pentru dezvoltarea imobiliară a orașului: cel zonal, respectiv de detaliu. Actualizarea PUG-ului, începută în 2015, nu s-a finalizat pnă în prezent, Primăria Ploiești invocând pentru întârziere chiar și tragedia de la Colectiv (detalii AICI). Potrivit adresei pe care o republicăm la finalul acestui text, Primăria Ploiești avansa ca termen de finalizare al actualizare al PUG-ului ultima zi a anului 2016, prețul contractului fiind de peste un milion de lei. 

Pe site-ul primăriei, ploiesti.ro,  există chiar și  o secțiune dedicată acestui proiect, care trebuia să facă ordine în haosul urbanistic, însă ultima informație datează din 2015?! În lipsa unui PUZ actualizat, consiliierii din mandatele trecute și-au permis chiar să emită o hotărâre prin care au modificat legislația în construcții, ceea ce este, evident, o aberație (observatorulph.ro a dezvăluit această situație AICI).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin urmare, comisiile de specialitate și angajații Primăriei Ploiești cu atribuții în domeniu au emis în ultimii ani o serie de documente în baza cărora au apărut numeroase blocuri în zone de case, servind practic interesele dezvoltatorilor imobiliari care au speculat acest vid. Merită amintit faptul că acum se autorizează construcții în cel mai discret mod cu putință, fără dezbateri publice reale, doar membrii comisiei de specialitate având acces la aceste informații.

Așa s-au trezit proprietarii de case vecini cu blocuri ridicate în zone liniștite, unde regimul de înălțime era P+1, printre dezavantajele acestora numărându-se disconfortul pe perioada șantierului, trafic intens, criză locuri de parcare în cartier etc.

FOTO Document PUG-ul Ploieștiului trebuia finalizat încă din 2016

document-primaria-ploiesti-pg.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg