Despre cocalari în trafic și stilul lor… adorabil (VIDEO)

Comportamentul de ”cocalar” la volan este deja parte din spectacolul șoselelor din România. Ce vină au șoferii normali să îi suporte?

Cocalarului i se cuvine totul și trebuie să i se permită orice. Agresiv la volan, chit că este într-un Mercedes de 6000 de euro, despre care doar el crede că este un super-car de lux, cocalarul nu suportă să stea în spatele cuiva.

Deși nu îi taie nimeni calea, dacă te vede de la distanță ieșind de pe o străduță lăturalnică, fără să îl încurci, te aleargă, te depășește și îți taie fața, ca să îți intre bine în cap cine-i ”șeful”. Cum să îndrăznești să circuli în fața lui? Dacă ar putea, cocalarul și-ar arunca ștergătoarele, pentru că nici ele nu au voie să se miște în fața lui.

Cocalarul este boss, o stare nativă, așa cum doar adevărații șmecheri sunt hărăziți să aibă. Este ca un dar divin, o binecuvântare pentru cei care nu primesc și un pic de minte. Nu se vede că are ciunga-n păr, pentru că frizura standard este ras pe laterale și cu grâușorul ridicat pe creștet. O mână zdravănă de gel îl face chiar sclipitor.

Cocalarului îi place să facă slalom. Semnalizarea nu s-a inventat pentru el, iar maneta care trebuie utilizată la schimbarea direcției de mers este doar o ”chestie” pe care să își atârne brăduțul.

Cocalarul trăiește permanent cu teama că familia i se poate împuțina. La fiecare depășire spune: ”să moară familia mea, de nu l-am ars pă fraer!” Manevra i-a reușit, dar temerile rămân. Dacă Dumnezeu îi ascultă ruga într-o zi?

Greu de crezut că a obținut permisul ”pe bune”. Nu e stilul lui să stea cu burta pe carte, deși burta e mai mereu dezvelită de tricoul tras peste ea, așa că ar putea avea contact nemijlocit cu bietul Cod Rutier. Și mai e o problemă… ca sa citești Codul Rutier, se spune că mai întâi trebuie să înveți nenorocitul ăla de alfabet. ”Cumplit meșteșug de tâmpenie”, care poate fi evitat cu un permis cumpărat din Ucraina sau Cipru, că nu ne face pe noi mia de euro.

Pentru cocalar amenzile sunt ca datul de bani la lăutari. Nu înseamnă mare lucru pentru el, dar în fața admiratorilor ar putea fi un motiv de mândrie. Să o ardem pe opulență!

Nici reținerea permisului de conducere nu e o mare problemă. Ori are oameni, ori merge și fără, de parcă e vreo diferență în stilul de condus dacă are permis sau nu.

Cocalarul a reușit cu succes să facă de râs mărcile Mercedes, BMW, AUDI. Nu e vina nemților, dar trebuie să recunoaștem că nici ei nu prea au investit în sisteme de protecție anti-cocalar. Spre exemplu, ar fi putut să mai studieze oportunitatea introducerii scaunului cu ejectare directă prin plafon, scaun prevăzut cu un senzor anti-cocalar. Imposibil să nu detecteze mirosul specific (n.r- dă Armanea) sau ”muzica” dăcât dă calitate. Sistemul de catapultare s-ar fi declanșat instant și mărcile respective ar fi rămas cu plafonul deteriorat, dar cu imaginea nepătată. Păcat că nu investesc în cercetare…

Imaginile de mai jos, trimise de un cititor, sunt doar o ilustrare a unei manevre specifice cocalarului. Avem convingerea fermă că a fost doar o întâmplare nefericită, că șoferul din imagini nu este un cocalar, având doar o scăpare de moment sau o soție însărcinată care trebuia dusă de urgență la spital. Nu ne-am permite să asociem imaginea omului cu descrierea cocalarului, dar a picat la fix manevra. În fond, el chiar se grăbea către o lume mai bună, una fără fraieri în trafic… Drum bun!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. O sa vedem vreodata ca institutiile isi fac treaba, eu cred ca nu.
    Lucrurile merg in Romania din inertie, daca ar fi sa oprim activitatea unei institutii pentru o zi, nu cred ca ar fi in stare sa plece de unde au ramas.
    Lipsa de educatie incepe sa-si faca simta prezenta si nu am atins apogeul.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău