gradina-zoologica-parcul-bucov-tarife-zoo.jpg

Anul 2018 a debutat cu o serie de propuneri de majorare a tarifelor la anumite servicii. Parcul Memorial Constantin Stere a avansat un proiect de hotărâre prin care tarifele practicate vor fi dublate. O intrare la Grădina Zoologică va costa, dacă proiectul va fi aprobat, 10 lei față de 5 lei cât era până acum.

Măsura, spun reprezentanții Parcului Memorial Constantin Stere, a fost luată după ce în 2017 au avut loc o serie de investiții majore. 

„Astfel, datorită faptului că în anii anteriori au fost făcute investiţii majore, atât în grădina zoologică, cât şi în parc (edificarea unor adăposturi noi şi modernizarea celor existente din grădina zoologică, asfaltat alei în grădina zoologică şi în parc, modernizarea locurilor de joacă, efectuarea lucrărilor de destufizare, igienizare şi eliminare material vegetal – brădiş, în vederea curăţării Lacului de agrement nr. 1 şi popularea cu peşte puiet a Lacului de agrement nr. 1), a apărut necesitatea majorării unor tarife pentru unele activităţi”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit inițiatorilor, „tarifele încasate vor duce la majorarea veniturilor proprii, la sporirea interesului vizitatorilor, precum şi la îmbunătăţirea esteticii şi funcţionalităţii parcului”.

Citește și: Grădina Zoo de la Bucov vrea un jaguar

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat o intrare la Grădina Zoologică va costa 10 lei pentru adult, față de 5 lei cât a fost în 2017, iar pentru copiii cu vârsta între 5 ani și 14 ani vor plăti 5 lei, în timp ce intrarea copiilor cu vârsta de până în 5 ani va rămâne gratuită.

O plimbare cu barca pe lacul de agrement, timp de o oră, va costa 20 de lei, iar pentru jumătate de oră se va percepe 10 lei.

Cea mai mare majorare se va aplica pentru taxa de pescuit, care va crește, dacă proiectul va fi aplicat, de la 25 de lei, la 50 de lei.

Propunerea va intra în vigoare numai dacă aleșii localli vor aproba proiectul într-o ședință a Consiliului Local Ploiești.

tarife-zoo-propunere.jpg

 


Eveniment
  • Sâmbătă, 14 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

Crimă la Bucov. Autorul, un adolescent de 17 ani

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, polițiștii din Bucov au fost sesizați despre faptul că un tânăr în vârstă de 17 ani, din localitate, a înjunghiat mortal un bărbat de 38 de ani.  Potrivit unor...