gradina-zoologica-parcul-bucov-tarife-zoo.jpg

Anul 2018 a debutat cu o serie de propuneri de majorare a tarifelor la anumite servicii. Parcul Memorial Constantin Stere a avansat un proiect de hotărâre prin care tarifele practicate vor fi dublate. O intrare la Grădina Zoologică va costa, dacă proiectul va fi aprobat, 10 lei față de 5 lei cât era până acum.

Măsura, spun reprezentanții Parcului Memorial Constantin Stere, a fost luată după ce în 2017 au avut loc o serie de investiții majore. 

„Astfel, datorită faptului că în anii anteriori au fost făcute investiţii majore, atât în grădina zoologică, cât şi în parc (edificarea unor adăposturi noi şi modernizarea celor existente din grădina zoologică, asfaltat alei în grădina zoologică şi în parc, modernizarea locurilor de joacă, efectuarea lucrărilor de destufizare, igienizare şi eliminare material vegetal – brădiş, în vederea curăţării Lacului de agrement nr. 1 şi popularea cu peşte puiet a Lacului de agrement nr. 1), a apărut necesitatea majorării unor tarife pentru unele activităţi”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit inițiatorilor, „tarifele încasate vor duce la majorarea veniturilor proprii, la sporirea interesului vizitatorilor, precum şi la îmbunătăţirea esteticii şi funcţionalităţii parcului”.

Citește și: Grădina Zoo de la Bucov vrea un jaguar

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat o intrare la Grădina Zoologică va costa 10 lei pentru adult, față de 5 lei cât a fost în 2017, iar pentru copiii cu vârsta între 5 ani și 14 ani vor plăti 5 lei, în timp ce intrarea copiilor cu vârsta de până în 5 ani va rămâne gratuită.

O plimbare cu barca pe lacul de agrement, timp de o oră, va costa 20 de lei, iar pentru jumătate de oră se va percepe 10 lei.

Cea mai mare majorare se va aplica pentru taxa de pescuit, care va crește, dacă proiectul va fi aplicat, de la 25 de lei, la 50 de lei.

Propunerea va intra în vigoare numai dacă aleșii localli vor aproba proiectul într-o ședință a Consiliului Local Ploiești.

tarife-zoo-propunere.jpg

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Exclusiv
  • Vineri, 12 Octombrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Imaginea zilei - Autobuz TCE Ploiești rupt în drum

Scumpirea recentă a biletelor TCE pentru transportul în comun a încins spiritele la Ploiești. Beneficiarii acestui serviciu public sunt nemulțumiți în primul rând de calitate. Pomenile electorale au...