Aleșii locali au fost convocați, joi, într-o ședință de îndată, pe ordinea de zi figurând bugetul de la Termo Ploiești, dar și un proiect suplimentar privind rectificarea bugetului de la CSM Ploiești.
După lungi discuții, bugetul de la Termo Ploiești, pentru lunile octombrie – decembrie 2022, a fost aprobat, principalul obiectiv fiind de asigurare de apă caldă și căldură ploieștenilor.
Aprobarea bugetului de la Termo Ploiești era esențială în condițiile în care, în continuare, pentru alimentarea cu agent termic a Ploieștiului este necesară achiziția de gaze.
Citește și: Avarie majoră în Ploiești la rețeaua de termoficare. Zeci de blocuri și instituții publice au rămas fără apă caldă și căldură
Discuțiile s-au aprins în momentul în care au fost solicitate precizări cu privire la prețul local al gigacaloriei pe care îl va plăti populația în această iarnă, în contextul avertismentului dat de Direcția Economică a Primăriei Ploiești.
Citește și: Au uitat de tariful subvenționat al gigacaloriei pentru Termo Ploiești! Avertismentul Direcției Economice a Primăriei, ignorat de primar și consilieri
Consilierul local Simina Uță a solicitat directorului Termo Ploiești, Vasile Ionescu, să precizeze clar care este prețul local pentru gigacalorie, respectiv prețul plătit de populație pentru gigacalorie.
Directorul Termo Ploiești, Vasile Ionescu, care la 1 noiembrie a anunțat încetarea contractului de mandat, a susținut că populația va plăti 186,98 fără TVA/Gcal, respectiv 222 lei/Gcal, diferența până la prețul gigacaloriei avizat de ANRE urmând să fie suportată din subvenția acordată din bugetul local.
După aprobarea bugetului de la Termo Ploiești, consilierul local Paul Palaș a criticat forma bugetului întocmit de societate.
„Nimeni nu-și putea permite luxul de a lăsa Ploieștiul fără căldură. În mod evident, bugetul aflat astăzi în discuție a fost unul neconform”, a susținut Paul Palaș, care a solicitat la Termo Ploiești să revină cu un proiect de rectificare, în care să identifice sursele de venit ale societății.