gunoaie-ploiesti-rasp_52569.jpg

Sesizarea vizează, potrivit primarului Ploieștiului, Adrian Dobre, o serie de neconcordanțe cu privire la cantitățile de gunoi confirmate de inspectorii RASP ca fiind ridicate de pe raza municipiului și a avut la bază și un raport al Camera de Conturi Prahova.

Pe baza monitorizărilor efectuate de reprezentanții Primăriei Ploiești, dar și în baza unui raport al Camera de Conturi Prahova, Primăria a sesizat organele de control, a anunțat, vineri, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, care a precizat că au existat neconcordanțe cu privire la cantitățile de gunoi ridicate din municipiu.

„Sunt făcute sesizări Și Camera de Conturi a confirmat aceste lucruri și Primăria a făcut sesizări către instituțiile abilitate”, a precizat primarul Adrian Dobre, care susține că după monitorizarea Primăriei Ploiești cantitățile de gunoi care au fost confirmate la plată au scăzut substanțial.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Dacă în anumite luni ale anului trecut aveam peste 100 de tone aproape în fiecare zi, chiar și în zilele de weekend, de deșeuri abandonate, acum, cu o monitorizare atentă și făcând un efort extraordinar pentru a colecta cât mai mult din aceste deșeuri abandonate, noi ajungem undeva la 30 - 40, maximum 50 de tone/zi. De altfel, este aproape imposibil ca societatea Rosal să poată ridica tonajul respectiv cu utilajele pe care le are”, a susținut primarul Adrian Dobre, care a precizat totodată că raportul Camerei de Conturi Prahova poate fi contestat de oricine se simte lezat în vreun fel de constatările transmise Primăriei Ploiești.

„Controlul Curții de Conturi a fost efectuat în ultimele două luni. Încă suntem în termenul în care se pot depune contestații”, a mai precizat primarul Adrian Dobre, care a susținut că sesizarea vizează strict modul în care inspectorii RASP au confirmat, prin procesele - verbale, ridicarea gunoiului, dar și măturarea unor străzi care erau în reparații capitale.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg