Unde-i uliul, domnule primar? L-au mâncat ciorile? Uitați cum arată Bulevardul Castanilor.. și nu vă spun cum miroase

1

Plimbare de seară pe Bulevardul Independenței: „Nu te așeza pe banca aiaaa! Nu vezi că e plină de găinaț??”

Cine să audă? Croncănitul asurzitor al înaripatelor negre te face să strigi degeaba. Copilul aflat la nici 30 de metri în față nu te aude, deși pe stradă nu trece nicio mașină.

„Ce-ai zis, mama?”, vine întrebarea copilului așezat deja pe o astfel de bancă și văzând, într-un târziu, gesturile mele disperate… „Nimic, mamă. Băgăm la spălat pantalonii când ajungem acasă…”

„Mama, hai să mergem să ne plimbăm printre blocuri mai bine. Aici pute rău!”. Adevărul este că marți seară, pe căldura aceea sufocantă, puțea a găinaț pe Independenței într-un mare fel… „Și printre blocuri pute și mai rău de la gunoaie!”, concluzionează celălalt copil. Deci ce facem? Mergem naibii acasă, și ne jucăm pe laptop, ce altceva să facem???

Era 31 martie anul curent. Domnul primar Volosevici, invitat la Observatorul Prahovean, propunea o soluție inedită pentru alungarea ciorilor, care abia începuseră să se adune pe bulevardul Castanilor (Independenței): „Vom merge pe aceeași soluție pe 2010. Căutăm să contractăm, evident pe un contract anual, un uliu pe românește.”

L-am crezut atunci. De ce? Și eu mă întreb… Ba chiar știu că am comentat soluția ca fiind una pe termen scurt, și îndemnam la găsirea unei soluții pe termen lung.

Ehe… ce bine ar fi fost să fi făcut măcar atât… Măcar pe termen scurt… Știți… firimiturile de care vorbeam acum ceva vreme

Au trecut patru luni de atunci. Patru luni și nu am văzut niciun uliu. Bulevardul arată și miroase îngrozitor. De când cu canicula este de nesuportat. Când mai sunt ruperi de nori, furtuni, poți să mai ieși la o plimbare imediat după ce trece urgia. Norocul nostru că mai spală Dumnezeu orașul acesta că altfel…

Am așteptat cu toții, cu speranță, ceva măsuri. Poate un uliu… doi…. Poate niște copăcei pe la periferie. Au fost cititori care au comentat ironic-amar, au propus soluții…

„Eduard 2 aprilie 2021 La 2:07 PM

Aveti dreptate. Copacii de la marginea orasului ar fi o solutie viabila atat pentru ciori cat si impotriva poluarii, stimularea precipitatiilor, ca spatiu verde sau oprirea zapezii iarna. Pe de alta parte poate angajam uliul pe perioada nedeterminata cu sporul de stress aferent ( nu este usor sa faci fata singur la atatea ciori).”

„Ionita Popov 2 aprilie 2021 La 7:12 PM

Dintre toti nimeni nu vede solutia clara: toaletarea copacilor! Micsorarea inaltimii si a ramurilor, astfel incat aceste ciori sa gaseasca mai putin loc de dormit si cuibarit!”

Degeaba! Absolut nimic nu s-a mișcat.

A, ba da. A trecut primăvara și a venit vara. Deci timpul nu a stat în loc. Mandatul domnului primar Volosevici continuă netulburat. Mai vine câte un morman de gunoi sau un iz de benzen. Trec (sau nu), mandatul merge în continuare.

Nu înțeleg! Este o infecție generală: gunoi, poluare, ciori, mizerie, parcuri distruse și nimeni nu face nimic!

Autoritățile pasează vina de la unii la alții, sau, mai elegant nu zic nimic. „Dau cu seen”, cum spun copiii. Adică asta este sfidarea supremă.

Unde este uliul promis? Nu, nu vorbesc de alte promisiuni din campanie pentru că nu le-am ascultat. Demult nu mai ascult promisiunile din campaniile electorale.

Eu întreb doar unde este uliul, domnule primar?… O promisiune pe care cred că ați și uitat-o în momentul în care ați ieșit pe ușa redacției.

Astăzi dimineață am ieșit la plimbare pe bulevard. După ploaia de azi-noapte nu mai puțea, așa că am profitat. Am ajuns să ne rugăm să plouă noaptea ca să putem ieși din case în ziua următoare.

Asta e soluția? Rău am ajuns…

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău