Viceprimarul din Filipeștii de Târg, acuzat că a bătut un sătean care i-a reproșat lipsa apei la robinet. VIDEO

0

A fost scandal monstru, aseară, în comuna prahoveană Filipeștii de Târg, din cauza lipsei apei de la robinet. Viceprimarul comunei, Vasile Giurea, este acuzat de un localnic că i-a aplicat mai multe lovituri de pumn în față și că i-a spart telefonul, după ce acesta i-a reproșat edilului că nu dă drumu la apă pe conductă. În replică, viceprimarul recunoaște incidentul, dar susține că nu a apucat să-l lovească pe cetățeanul respectiv, pe care îl acuză că l-a înjurat și că udă solariile de legume, provocând criza apei în comună.

UPDATE: Viceprimarul din Filipeștii de Târg, amendat pentru scandalul apei și cercetat penal pentru că a lovit un sătean

Sâmbătă seară, mai mulți localnici au cerut socoteală conducerii primăriei Filipeștii de Târg pentru că nu aveau apă.

La fața locului a ajuns și viceprimarul comunei, Vasile Giurea, care, pe fondul disputelor verbale, a devenit violent.

Costin Chirilă, unul dintre sătenii care au participat la protestul ad-hoc, susține că a fost lovit în față de viceprimarul Giurea, cu pumnul, care i-a spart și telefonul mobil.

Incidentul a fost filmat de mai mulți martori, care au sunat la 112.

Victima viceprimarului a declarat pentru observatorulph.ro ce i s-a întâmplat:

”Aseară, am ajuns acasă, după o zi de muncă, plin de praf și am constatat că nu avem apă, așa cum se tot întâmplă de multă vreme. Am vorbit cu mai mulți săteni și ne-am adunat vreo 20 de inși la Polița Locală să cerem să dea drumu la apă. Acolo a ajuns și viceprimarul Vasile Giurea, care pe fondul consumului de alcool, a devenit violent.

Mi-a aplicat mai multe lovituri de pumn în față și mi-a spart telefonul. Am avut noroc cu mai mulți oameni, care l-au ținut să nu mă omoare efectiv. Mi-a reproșat că de ce ud legumele din solar, dar eu din asta trăiesc. Plătesc apa, luna trecută vreo 12 milioane de lei vechi, nu o fur. Chiar și așa, ăsta e motiv să mă bată vicele?” susține Costin Chirilă.

Chirilă a făcut plângere la Poliție împotriva viceprimarului, pe care îl acuză că și după incident s-a dus acasă la el și i-a speriat familia: ”M-a amenințat că-mi taie apa. Abia aștept să o facă”.

Contactat de observatorulph.ro, viceprimarul Giurea a declarat:

”Recunosc că am avut intenția de a-l lovi, dar m-au ținut alții să nu ajung la el. Dacă apucam să-l lovesc, la cele 140 de kg ale mele și 60 ale lui vă dați seama ce s-ar fi întâmplat. Sunt curios cine îi dă lui certificat medico-legal dacă nu l-am atins.

Îmi pare rău că am reacționat așa, dar m-a înjurat de mamă. Din cauza celor ca el, care udă solariile, nu au oamenii apă la robinet. Este și o hotărâre de consiliu local în acest sens, pe care el o încalcă”.

VIDEO Momentul incidentului, surprins de martori

FOTO: Victima viceprimarului susține că a fost lovită în față

Telefonul spart al victimei în timpul altercației cu viceprimarul

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău