Prefectul de Prahova: ”Nu există zona metropolitană Ploiești, trebuie completată declarația!” VIDEO-Interviu

Astăzi, prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a fost invitatul lui Marius Nica în emisiunea ”Observatorulph.ro LIVE”.

UPDATE Guvernul a reintrodus adeverința de la angajator și legitimația de serviciu în locul declarației pe propria răspundere. FOTO-DOCUMENT

Reprezentatul Guvernului în Prahova a făcut lumină în ceea ce privește libera circulație a locuitorilor din zona metropolitană Ploiești: declarația pe propria răspundere este obligatorie!

”Din punct de vedere administrativ, Zona Metropolitană Ploiești nu există. Prin urmare, pentru deplasarea în afara oricărei localități din Prahova, inclusiv în afara Ploiești ului și localităților limitrofe, este nevoie de completarea declarației pe propria răspundere în perioada stării de alertă a declarat prefectul Cristian Ionescu.

Acesta a precizat că adeverința de angajator din starea de urgență nu mai este valabilă și că singurul document pentru deplasarea în exteriorul localității de domiciliu rămâne declarația pe propria răspundere.

”Dacă declarația rămâne identică de pe o zi pe alta, inclusiv cu locurile deplasării (n.r. se aplică și celor care fac naveta între localitatea de domiciliu și cea unde se află locul de muncă) se poate păstra documentul, mai puțin data, care se taie cu o linie și se înlocuiește cu cea curentă”, a precizat prefectul.

VIDEO Urmăriți înregistrarea completă a emisiunii ”Observatorulph.ro LIVE” cu prefectul de Prahova despre starea de alertă și epidemia COVID din județ:

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596