Guvernul a reintrodus adeverința de la angajator și legitimația de serviciu în locul declarației pe propria răspundere. FOTO-DOCUMENT

0

Surpriză în Monitorul Oficial, odată cu publicarea hotărârii de guvern privind starea de alertă și măsurile pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Astfel, în ceea ce privește restricțiile de deplasare în afara localității, cetățenii sunt obligați să completeze o declarație pe propria răspundere în care să bifeze unul dintre cele 11 motive justificative, inclusiv deplasarea la locul de muncă.

În documentul publicat în Monitorul Oficial a fost introdus însă un paragraf potrivit căruia cetățenii care se deplasează în interes profesional pot înlocui declarația pe propria răspundere, care ar trebui completată zilnic, cu adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu, la fel ca și în starea de urgență.

Deoarece modelul de adeverință de angajator lipsește deocamdată din secțiunea de ”descărcări” a site-ului stirioficiale.ro, se poate folosit modelul vechi din starea de urgență.

FOTO Document: Monitorul Oficial

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău