inscrieri-upg-ploiesti_b5d1f.jpg

Universitatea Petrol - Gaze Ploiești rămâne una dintre instituțiile de învățământ superior căutate de absolvenții de liceu. Anul acesta, cei dornici să devină studenți ai acestei universități au la dispoziție peste 2.100 de locuri, dintre care 904 sunt la fără taxă.

Una dintre cele mai căutate facultăți din cadrul UPG Ploiești este cea de Științe Administrative/ Administrație Publică. Asta poate și pentru că salariile în administrație au crescut fantastic de anul trecut, ajungându-se la venituri lunare de ordinul a aproape 2.200 de euro brut. Anul acesta, pentru această specializare, sunt 58 de locuri, dintre care 21 la fără taxă și 37 la cu taxă, iar până la data de 14 iulie erau deja înregistrate 81 de cereri de înscriere. 

Aglomerație este însă și la Științe ale Educației / Pedagogia învățământului primar și preșcolar, unde pentru cele 76 de locuri (42 la fără taxă și 34 la cu taxă) au fost depuse deja 108 cereri de înscriere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Spre deosebire de alți ani, concurență destul de mare este în acest an la Inginerie de Petrol și Gaze, unde deja, în primele patru zile de înscrieri au fost depuse 100 de dosare, în condițiile în care numărul de locuri este de 88, dintre care 63 la zi și 25 la taxă.

Citește și: Calendarul de admitere la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. Când încep înscrierile

Concurență este însă și la Facultatea Finanțe și Bănci. Numărul de dosare depuse a depășit numărul de locuri. În acest caz, numărul total de locuri este de 72, respectiv 35 la fără taxă și 37 la cu taxă, iar până la data de 14 iulie s-au înscris 94 de persoane.

La polul opus, la Facultatea Inginerie Mecanică/ Utilaje Petroliere și Petrochimice sunt numai 30 de cereri depuse, în condițiile în care UPG a anunțat că anul acesta numărul de locuri este de 83 (63 la fără taxă și 23 la cu taxă).

Un număr mic de cereri de înscriere sunt înregistrate și la Facultatea Inginerie Mecanică/ Utilaje pentru transportul și depozitarea hidrocarburilor. Până la această dată s-au înscris numai 16 candidați, în condițiile în care 54 de locuri, dintre care 30 sunt la fără taxă.

Termenul limită de înscriere este 18 iulie 2018, dată până la care există șansa ca toate locurile să fie ocupate. Până ieri, însă, pentru cele 2181 de locuri, dintre care 904 la fără taxă, au fost depuse 1424 de dosare de înscriere la concursul de admitere.

facultati.jpg

facultati-upg-top.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.