Vremea s-a răcit la Ploiești, iar mulți locatari, în special cei care au copii mici, își doresc să se dea drumul la căldură. Termo Ploiești a anunțat că poate furniza agent termic, inclusiv asociațiilor de proprietari, dar pe bază de cerere. Problema este că, în cadrul asociației de proprietari, procedura prin care se stabilește dacă locatarii sunt sau nu de acord cu furnizarea de agent termic este de durată.
După ce în weekend au fost înregistrate temperaturi de vară la Ploiești, iar mercurul în termometre a ajuns la 27… 28 de grade Celsius, luni, 16 octombrie s-a înregistrat un nou val de aer rece. Acesta este și motivul pentru care unii locatari, în special cei care au copii mici, sunt nemulțumiți că nu a început furnizarea de agent termic.
Termo Ploiești a anunțat, încă de săptămâna trecută, că poate furniza agent termic în orice moment, pe baza cererii făcute de asociația de proprietari.
Problema este ca, în cadrul asociației de proprietari, decizia privind furnizarea agentului termic trebuie votată de către 50+1 dintre locatari.
„Procedura Termo Ploiești este grea pentru asociațiile de proprietari zcare cer furnizarea agentului termic. Ca și administrator, eu trebuie să convoc ședința cu locatarii cu 10 zile mai devreme. Decizia trebuie aprobată de 50+1 dintre locatari.
Normal ar fi fost să dea drumul la căldură, iar asociațiile care nu vor căldură să facă cerere. M-au tot sunat locatarii de ce nu se dă drumul la căldură”, a precizat Aurel Răileanu, administrator de bloc.
Citește și: Când se dă drumul la căldură în Ploiești
Conform legii, operatorul de termoficare este obligat să înceapă furnizarea de agent termic în momentul în care este îndeplinită condiția ca timp de trei nopți consecutive să se înregistreze temperaturi mai mici de 10 grade Celsius.
Pe de altă parte, de teama facturilor mari, sunt locatari, în special persoane în vârstă, care susțin că încă nu este atât de frig în apartamente pentru ca să înceapă furnizarea de agent termic.
„La noi în bloc sunt foarte mulți pensionari care nu vor căldură. Noi cu un copil mic, de câteva luni, ne-am dori căldură în calorifere, pentru sănătatea copilului, dar majoritatea decide la bloc, ceea ce nu mi se pare corect”, susține Marius, tăticul unui băiețel în vârstă de trei luni.
Și cei în vârstă stau cu gazele pornite toată ziua. Verificați .
Întrebare . De ce la dat drumul la căldură e nevoie de media temperaturi, iar la oprit căldura e doar temperatura pe timp de noapte mai mare de 10 ° ?
Este atâta prostie în „problema” asta, că mă înfioară.
Cum adică, să se chinuie niște oameni, să se îmbolnăvească sau să li se agraveze boala din cauza frigului, că există o condiție a majorității?! Adică un lagăr de exterminare mai blând.
Să vă mărturisesc ceva, personal. S-a întâmplat acum mai mulți ani. In acel an, „haisanul” de la bloc nu a vrut să dea drumul la căldură decât în noiembrie și inima mamei mele nu a rezistat și a murit… Adică a fost crimă, da, da…
De-asta spun că legea blocului trebuie să fie bine stabilită, să nu fie o exterminare ascunsă, lăsată, de niște iresponsabili politici, în seamă unor oameni săraci cu totul.
Deci să înțelegem că există o lege în țară, prin care primim căldură după cele 3 zile cu media sub 10 grade. Și avem legea pensionarilor care, practic, dânșii decid momentul.
Vreau o lămurire:
„condiția ca timp de trei nopți consecutive să se înregistreze temperaturi mai mici de 10 grade Celsius.”
Este vorba despre trei nopți sau MEDIA temperaturilor a trei și nopți să fie sub 10°C ???
Pensionari,nepensionari,cei care nu doresc căldură în apartamente,nu își pot închide repartitoarele?
De ce trebuie să sufere alții pentru economiile lor?
Afara e vara !!!!!!nebunilor!!!!!sambata in sud sunt 31 grade și duminica etc!!!!nebunilor cu caldura in Octombrie .temperaturi de vara urmează și au fost !!!!!!!nebunilor!!!!!
Nebunule! In dimineața asta erau 4 grade afară. Vară e in capul tău sau in zilele cu soare, 2-3 ore pe zi. Acum, la această ora, in Ploiești sunt 14 grade. Ești cu noi sau ești in țările calde?
Nu sunt nici de-o parte nici de alta.
1. Nu toti au repartitoare ca sa le inchida si sa nu plateasca.
2. Oricand pot fi avarii.
Asa ca de multi ani m-am asigurat cu calorifere electrice si aeroterme.
Si nu pentru ca m-as scalda in bani, dar veti vedea ca e mai ieftin decat bolnavi.
Sper ca v-am fost de folos.
„Dezbina și câștigă” așa vrea Primăria să facă economie pentru subvenția care urmează să o plătească celor ce stau la bloc. Nu e problema asociațiilor și a locatarilor.