În ultimele zile, un val de aer rece a adus temperaturi scăzute la Ploiești, mai ales pe timpul nopții, când s-au înregistrat minime cuprinse între 3 și 5 grade.
Din această cauză, temperatura a scăzut destul de mult și în apartamente, spre îngrijorarea familiilor cu copii mici sau persoane vârstnice.
Potrivit legislației în vigoare, operatorul de termoficare este oblligat să înceapă sezonul de încălzire atunci când se înregistrează temperaturi medii de sub 10 grade în trei nopți consecutive.
Citește și Mai multe zone din Ploiești au rămas astăzi fără apă caldă
Până acum, această condiție nu a fost îndeplinită la Ploiești.
Totuși, conducerea Termo Ploiești susține că poate furniza oricând căldură atât instituțiilor publice (școli, spitale, grădinițe), cât și asociațiilor de proprietari dacă sunt solicitări.
”Cei care doresc furnizarea căldurii înainte de începerea oficială a sezonului de încălzire pot solicita la Telverde 0800 672 777, iar echipele noastre de tehnicieni vor interveni cu promptitudine. Deja furnizăm căldură la mai multe blocuri din Ploiești” a declarat pentru Observatorul Prahovean directorul Termo Ploiești, Bogdan Becheanu.
Pentru a nu exista discuții între locatari, este nevoie ca asociațiile de proprietari să stabilească prin votul majorității luarea unei astfel de decizii care se va reflecta în factura de întreținere.
Reamintim că, și în acest sezon, mai precis până pe 31 martie 2024, apa caldă și căldura este subvenționată la Ploiești pentru toți locatarii racordați la Termo Ploiești indiferent de veniturile lor.
Aceștia vor achita 220 de lei/gcal față de 720 de lei/gcal cât este tariful de referință, diferența urmând să fie suportată de la bugetul local sub formă de subvenție.
Dacă majoritatea vecinilor nu sunt de acord cu furnizarea agentului termic,din motivele lor personale, cum beneficiez eu de căldură în calorifere? Stau la parter,pe colț și ma încălzesc câte 12 ore pe zi(noapte),cu două calorifere pe ulei,care consuma curent.
Cred ca ar fi cazul sa se țină cont de parter și de alte situații speciale.
Este un dezastru, o crimă la adresa oamenilor aflați în această situație, atât din prostie, cât și conștient. Este tot un atac la siguranța națională.
Nu numai că imbecilitatea cu trei zile la rând sub 10 grade, venită din comunism, oricum în condițiile schimbării climei, ci și faptul că nu toate situațiile se supun majorității, adică există dreptul de veto.
Este crimă ca mai mulți să facă ce vor pe sănătatea, viața, unora mai puțini.
Repet, trebuie reguli clare pentru traiul la bloc, pe care să și le asume cei care achiziționează apartamente, așa încât unii să nu aibă un trai de LAGĂR.
Regulile vitale nu se stabilesc printr-o majoritate de oameni care nu știu pe ce lume sunt!
Pe bune? 500 lei subvenție ptr fiecare Gical consumata.
Un apartament consuma în medie 7 Gcal/iarna. Deci aprox 3500 lei ptr fiecare apartament.
Eu nu stau la bloc dar sunt plătitor de taxe și impozite în acest oraș.
Vreau și eu acești bani ptr la iarna.
Vad ca Dl Primar și suita lui se gândesc doar la o parte de populație…ceilalți….” niște prosti”…
Cu respect….
Perfect de acord. Subvenții ori se da tuturor, indiferent cu ce se încălzesc, ori se acorda doar familiilor vulnerabile. Din punctul meu de vedere este discriminare.
Foarte bine că se acorda aceste subventii,majoritatea vârstnicilor locuiesc la bloc,sistemul comunist le-a dărâmat casele sa construiască blocuri,pensiile lor nu permit și medicamente și traiul de zi cu zi ,cât de încălzire nici nu mai vb…de acord cu subvenție,iar cui nu ii convine sa se mute la bloc
Gazele sunt subvenționate , cei cu dare de mână,se știe că au centrale și tot ei strigă că mai vor o subvenție. Problema e la țară că se încălzesc cu lemne și acestea s-au tot scumpit. Tot pe sărac se trage.