Scrisoare deschisă către șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu deficiențe

0
vasile_prunila_2717a.jpg

vasile_prunila_2717a.jpg

Românii care au probleme fizice au reacționat, după ce, locurile destinate parcării mașinilor lor sunt tot mai des ocupate de către șoferi leneși și mult prea grăbiți.

Persoanele cu deficiențe au publicat o scrisoare deschisă prin care au încercat să explice șoferilor că, în timp ce ei vor să-și ușureze viețile, le complică pe ale altora:

‘Trăim vremuri stresante. Întreaga viață a devenit o cursă contracronometru. La serviciu/școală, acasă, la cumpărături, la medic, să plătim facturi … Timpul parcă s-a comprimat și nu vrea să mai cuprindă tot ce avem de făcut într-o zi. Copleșiți de griji nu mai avem răbdare și disponibiliate sufletească să observăm oamenii din jurul nostru și problemele lor.

În goana noastră nebună nu mai avem răgaz să realizăm că prin acțiunile noastre putem leza alte persoane, necunoscute chiar, și drepturile lor.

 Cândva și viața mea urma același același ritm nebun… Apoi am fost diagnosticată cu o afecțiune invalidantă. Timpul parcă s-a oprit pentru o clipă, apoi viața-mi a început să urmeze un ritm necunoscut până atunci, la fel de șovăitor ca și pășii-mi.

În absența unei infrastructuri accesibilizate sau accesibilizate necorespunzător, ies mai rar din casă. Fiecare pas, fiecare metru parcurs presupune efort și durere.

Citește continuarea pe observatorulbv.ro

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău