Mai multe lanțuri de magazine din România retrag de pe piață Alpro Cocos BIO. Anunțul postat pe site-ul ANSVSA

0

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că încă un produs alimentar, respectiv Alpro Cocos BIO, a fost retras de mai multe lanțuri de magazine din România, ca urmare a unei suspiciuni că prezintă oxid de etilenă în aditivul utilizat – guma de guar (E412).

Retragerea produsului are loc după ce în „Alpro Cocos BIO, 1L, a fost utilizată guma de guar (E412), agent de îngroșare, care a fost contaminat, prin alăturare, în timpul transportului, din cauza unui lot transportat anterior de plante tratate cu oxid de etilenă, o substanță interzisă în alimentele din Europa”, se arată în notificările postate pe site-ul ANSVSA.

Marile lanțuri de magazine au anunțat că „Loturile menționate sunt izolate și bine identificate”.

„Având în vedere cantitățile extrem de mici utilizate din acest agent de îngroșare, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor și am decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, se mai precizează în notificările postate pe site-ul ANSVSA.

Clienții care deja au achiziționat produsul respectiv sunt sfătuiți să-l returneze la magazinul de la care l-au cumpărat, până la data de 18.09.2021.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău