Plumb și Mercur în hrana pentru bebeluși. Americanii au identificat patru companii de anvergură mondială, care produc mâncare extrem de periculoasă

Nivelurile ridicate de plumb și mercur din hrană pot afecta iremediabil creierul celor mici, arată un raport citat de Reuters. Experții americani care au efectuat un studiu în acest domeniu au descoperit „cantități periculoase de metale grele toxice” în anumite alimente pentru bebeluși.

În studiul din SUA au fost vizate produsele alimentare destinate copiilor sub un an. experții au examinat produsele a patru mari companii: Nurture Inc, Hain Celestial Group Inc, Beech-Nut Nutrition și Gerber – o unitate a Nestle.

Cercetătorii s-au arătat îngrijorați de lipsa de cooperativitate a altor trei companii care produc hrană pentru bebeluși, Walmart Inc, Campbell Soup Co și Sprout Organic Foods, care au refuzat să susțină demersul investigației.

„Până în prezent, alimentele pentru bebeluși care conțin cantități mari de metale toxice nu poartă nicio etichetă sau avertisment pentru părinți. Producătorii sunt liberi să testele doar ingredientele sau, pentru majoritatea alimentelor, să nu facă deloc teste”, este menționat în raport, care subliniază că agenția Food and Drug Administration (FDA) nu a luat nicio măsură pentru a schimba acest lucru.

„Deoarece acestea nu pot fi eliminate complet, obiectivul nostru este de a reduce expunerea la elemente toxice din alimente în cea mai mare măsură posibilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al FDA.

Așa cum era de așteptat, producătorii nu sunt de acord cu rezultatele studiului, susținând că alimentele lor nu prezintă pericol pentru sănătate.

Poate să pară o simplă speculație, însă avem motive serioase să ne îngrijorăm în privința calității produselor care ajung pe piața românească. În urmă cu aproximativ doi ani, s-a declanșat un mare scandal la nivel european, dat fiind faptul că un produs denumit și ambalat la fel în toată Europa are o calitate net superioară în vestul Europei, în timp ce în Estul ei doar ambalajul și denumirea mai sunt la fel, iar calitatea inferioară.

surse Reuters, Digi24 și Puzzle Factory

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău