Ministrul Energiei: ”Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Practic iau nişte bani în avans”

O spune, în sfârșit, un ministru al Energiei, după ce populația a fost înșelată ani de zile, prin încărcarea lunară cu un ”consum estimat”. Periodic se făceau și regularizări, însă este ilegal să încasezi o sumă în avans pentru un serviciu neprestat.

Ministrul Energiei afirmă că unele companii trec consumuri estimate foarte mari pe facturile de energie, ceea ce reprezintă ”o formă de escrocherie” şi anunţă că există amenzi pentru astfel de practici.

Virgil Popescu: ”Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă. Există anumiţi furnizori care au şi distribuţie, care am văzut că trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare. Practic, iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor.”

Cum se poate folosi o companie de acești bani, înmulțindu-i ilegal? Una dintre variante ar fi depozitele bancare aducătoare de dobânzi.

Același ministru solicită ANRE să intervină de urgență: ”Îi rog pe cei de la ANRE şi pe cei de la ANPC să se verifice aceste lucruri.

Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenţi, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare.

Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Mi se pare că este o înşelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică.”

Povestea însă nu ar trebui să se oprească aici, deși este primul demers cu adevărat remarcabil al unui ministru. Vorbind despre escrocherie, despre banii unor oameni pe care alții i-au încasat ilegal și s-au folosit de ei, demersul ar trebui dus mai departe, în instanță, în urma unui proces trebuid să se găsească și o formă de compensare pentru prejudicii imense, generate în cel puțin 20 de ani, de când există această practică, nu doar la furnizorii de energie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. La mine se intampla exact pe dos: Electrica imi trimite estimat foarte mic si la regularizare vine factura mare. Solutia este simpla: trimiteti indexul autocitit. Ce spune acest ministru mi se pare gargara ieftina. Nu sufla o vorba despre posibilitatea trimiterii indexului autocitit. Pana la urma nu este asa mare efort ca odata pe luna sa dai un telefon sau sa accesezi un site.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău