Avantajele și dezavantajele unei canapele extensibile

O canapea extensibilă este atât o canapea, cât și un pat. Motivul pentru care canapeaua extensibilă există este să îți găzduiască prietenii și familia. Natura ei este una a ospitalității și a confortului.

Ca soluție de design, canapeaua extensibilă a parcurs un drum lung: de la fiare mecanice voluminoase și adesea complicate la cea a alternativelor șic, simple și durabile.

Achiziționarea unei canapele extensibile este la fel ca cea a oricărui tip de mobilier: necesită o cercetare aprofundată pentru a te asigura că vei obține piesa perfectă pentru gusturile tale și pentru spațiul specific.

Cu numeroasele opțiuni pe care le ai la dispoziție în ziua de astăzi, acest lucru este adesea mai ușor de spus decât de făcut. În acest articol îți vom prezenta câteva dintre avantajele și dezavantajele achiziționării unei canapele extensibile și ce așteptări ar trebui să îți faci ca proprietar.

Avantaje

Sunt făcute pentru plăcere

Simplitatea, confortul și caracterul practic sunt principalele avantaje la o canapea extensibilă. Designul multifuncțional al canapelei este personalizat pentru a oferi vizitatorilor obosiți un loc confortabil în care să se odihnească  noaptea. O canapea extensibilă este alternativa ideală la o saltea gonflabilă și, cu salteaua potrivită, poate rivaliza cu confortul propriului pat.

Canapeaua extensibilă oferă o utilitate completă și elimină necesitatea altor piese de mobilier pentru oaspeți, cum ar fi paturile pliante și ajută la eliberarea spațiului în camera de zi, dormitorul pentru oaspeți sau chiar într-un spațiu de birouri renovat. Când ai oaspeți care petrec noaptea la tine, pur și simplu strânge canapeaua extensibilă a doua zi după ce a fost folosită și vei recâștiga camera de zi sau biroul.

Valoare și confort

Canapele extensibile sunt alegeri populare dintr-un motiv excelent: este de fapt plăcut să dormi pe ele. Dacă nu ar fi, nu ar fi așa o alegere căutată. Lucrul frumos la canapele extensibile este posibilitatea de a schimba saltelele în timp, pe măsură ce îmbătrânesc.

O canapea extensibilă va deveni, de asemenea, opțiunea preferată pentru oaspeții tăi. Făcând economie de spațiu și fiind totodată un spațiu confortabil, primitor, oaspeții vor aprecia ospitalitatea. Totodată, șansele să folosești canapeaua extensibilă chiar și atunci când nu ai oaspeți peste noapte sunt mari.

Revoluție în design

Poate cel mai mare avantaj de luat în considerare în achiziționarea unei canapele extensibile este varietatea de stiluri și modele disponibile în ziua de astăzi. În trecut, canapele extensibile au oferit opțiuni limitate potențialilor cumpărători și au limitat selecția mai mult în termeni de calitate, materiale durabile și finisaje. Acum nu mai este cazul de așa ceva. O canapea extensibilă este o investiție extraordinară și poate fi găsită într-o multitudine de stiluri și modele potrivite perfect pentru a completa mobilierul existent. Aceasta înseamnă că nu va trebui să înlocuiești întreaga cameră de zi pentru a găzdui o canapea nouă.

Canapele extensibile sunt, de asemenea, disponibile într-o varietate de dimensiuni, ceea ce le face piese adaptabile care se pot potrivi cu ușurință în orice stil de viață. De exemplu, într-o garsonieră extrem de înghesuită, poți găsi că o canapea extensibilă compactă este soluția perfectă pentru a maximiza spațiul. Într-un living de apartament, o canapea extensibilă este o alternativă excelentă la canapeaua existentă.

Dezavantaje

Vei avea întotdeauna oaspeți

Una dintre problemele cele mai frecvente ale deținerii unei canapele extensibile este faptul că probabil vei avea mereu oaspeți peste noapte. Oamenii își dau seama că le vei oferi un loc confortabil în care să rămână noaptea și nu vor uita acest lucru prea curând. Va fi o alegere ușoară pentru prietenii și familia care vin în vizită dacă să plece sau să se mai întindă la un pahar de vorbă.

Pot fi grele și mari

Cu suporturile structurale suplimentare și mecanismele necesare pentru a găzdui salteaua, canapelele extensibile au reputația de a fi piese de mobilier mari. Multifuncționalitatea nu este gratuită – aceste piese sunt mari și grele. Când cumperi o canapea extensibilă, este o idee bună să soliciți ajutorul unor prieteni vânjoși pentru a te ajuta să treci de orice scară sau intrări dificile.

Natura economisitoare de spațiu a canapelei este unul dintre cele mai mari avantaje ale sale, dar amintește-ți că o canapea extensibilă deschisă ocupă același spațiu ca și un pat – ceea ce înseamnă că într-o cameră de zi înghesuită sau un apartament mic o canapea extensibilă are nevoie de spațiu pentru a se plia. Așadar, măsoară spațiul din locuință înainte de a aduce canapeaua extensibilă acasă și mută câteva lucruri pentru a maximiza fluxul camerei.

Ușurința în utilizare

Obișnuirea cu utilizarea mecanismului unei canapele extensibile poate dura ceva timp. Nu sunt sisteme dificile de utilizat, dar, desigur, necesită o anumită practică. Din fericire, cu toți oaspeții pe care îi vei găzdui, te vei obișnui să acționezi canapeaua extensibilă rapid.

În plus, utilizarea excesivă sau utilizarea necorespunzătoare a acestui mecanism de către oaspeți ar putea face ca mecanismul structural să se uzeze rapid. Majoritatea producătorilor vor oferi instrucțiuni de utilizare corespunzătoare atunci când cumperi o canapea extensibilă, iar lubrifierea poate fi necesară pentru ca piesa să funcționeze perfect.

(P)

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău